Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Dood en schuldsanering


15 november 2011

Vraag nummer: 26690

Ik ga volgende week dood maar zit nu bij schuldsanering bac arnhem wat moet mijn zoon van net 18 doen om behalve dat hy bij gemeente al papier heeft ondertekent dat hy afstand doet van erfenis cq schulden om niet nog door schuldeisers dan aangeakt te worden na mijn dood ?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U schrijft dat uw zoon bij de gemeente een papier heeft ondertekend waarin hij afstand doet van de erfenis en schulden. Echter, dat kan misschien alleen gelden voor uw schulden bij de gemeente. Niet voor andere schulden!
De hoofdregel is dat men pas afstand kan doen van een erfenis NADAT iemand is overleden. Niet tevoren. En men moet dat bij de rechtbank doen; gewoonlijk via een notaris. Het is dus helemaal maar de vraag of dat tekenen van een papier bij de gemeente wel voldoende is.

Echter, uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
Deze juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, problemen rond de nalatenschap e.d. Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > notariƫle vragen
Zoals de vraag: Naar de notaris als iemand is overleden?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >