Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overlijdings datum van Oma


13 april 2022

Vraag nummer: 64757

Ik wil graag de datum en jaar van overlijden van mijn Oma weten om in stamboom te plaatsen haar naar was henrica johanna maria blankestijn echtgenote van engelbertus Cornelis winfridus van vliet geboren op 01-05-1910 te Amerongen overleden denk ik in 1986 oktober of november maar zeker weet ik het niet.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dit is een adviesrubriek over de wetgeving voor begraven en cremeren.
Wij weten niet wie leeft of wie waar wanneer overleden is. Dat kan in principe alleen een gemeente vertellen. En soms het Centraal Bureau voor Genealogie. Dat laatste geldt ook voor uw vraag.

In de subrubriek 'Diversen' van de rubriek 'Overige' staan vele tientallen vragen in de trant van "Ik wil graag weten of mijn vader / moeder / broer / zus / vriend nog leeft. En zo nee, of hij/zij begraven of gecremeerd is en waar en wanneer", met tips hoe je daar dan misschien achter komt.

Daar verwijs ik u graag naar, om niet voor de 68e keer hetzelfde te schrijven.

Ik heb nog een tip die voor uw vraag handig kan zijn.
Persoonskaarten en persoonslijsten uit het Nationaal Register Overledenen geven informatie over personen die relatief kort geleden zijn overleden. 1986 is relatief kort geleden, in termen van het bevolkingsregister.
Het Nationaal Register Overledenen (NRO) bevat de persoonsgegevens van overledenen inwoners van Nederland vanaf 1939. Het bestaat uit de persoonskaarten van de tussen 1939 en 1 oktober 1994 overledenen, en de digitale gegevens van de inwoners die daarna zijn overleden. Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) bezit de persoonskaarten van overledenen en kan vanuit de elektronische bevolkingsregistratie ‘persoonslijsten’ genereren.

De persoonskaart was de opvolger van de bevolkingsregistratie in de vastbladige bevolkingsregisters (vanaf 1850) en gezinskaarten (vanaf 1920). Elke persoon had vanaf een 1939 een eigen kaart bij de gemeente waar hij woonde, waarop persoonsgegevens werden bijgehouden. Op 1 oktober 1994 is Nederland overgegaan naar een elektronische bevolkingsregistratie: de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA), die inmiddels de Basis Registratie Personen (BRP) heet.

U kunt persoonskaarten aanvragen bij het CBG. Dat kan via https://cbg.nl/bronnen/cbg-verzamelingen/persoonskaarten-en-lijsten/

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >