Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wel/niet zelf locatie voor crematie kiezen?


24 januari 2017

Vraag nummer: 49224

Ik ben verzekerd bij een landelijke uitvaartzekeraar. nu lees ik op hun site dat ik als ik kom te overlijden, gebruik dien te maken van hun eigen crematorium.

Nu dus mijn vraag:
Ook al ben ik verzekerd bij hen, ik mag toch zelf kiezen waar ik gecremeerd wil worden?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Inderdaad is het vaak zo dat als men bij bepaalde uitvaartverzekeraars verzekerd is, men van hun rouwcentra en crematoria gebruik moet maken. Dat kunt u lezen in de polis en algemene voorwaarden.

Uiteraard is er geen verplichting om per se van een bepaald crematorium gebruik te maken. Men kan zelf ook voor een ander crematorium kiezen. Alleen kan dat wel tot gevolg hebben dat uw verzekeraar de kosten van dat andere crematorium niet of niet volledig vergoedt.

Is dat goed of slecht? Ik weet het niet. Het is een keuze. Je mag er van uitgaan dat als de verzekering en haar rouwcentra en crematoria in 1 hand zijn, men alles zo goedkoop mogelijk kan uitvoeren en intern korting verleent. Dat zou moeten resulteren in een lage verzekeringspremie.
Een concurrent zal voor het gebruik van diens crematorium een zakelijk tarief rekenen, waar men geen korting op zal verlenen. Wie meer keuzevrijheid in de uitvoering van de uitvaart wil, zal waarschijnlijk ook een hogere premie moeten betalen. Geen enkele verzekeraar gaat graag de kas van een concurrent spekken.

Dit zijn vragen die men zichzelf en de beoogde verzekeraar moet stellen voordat men een verzekering afsluit. Of voordat men van verzekering wisselt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >