Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie kan het opgraven en herbegraven verzorgen?


17 februari 2020

Vraag nummer: 60074

Het graf van mijn moeder loopt af in september. ze ligt in Hoorn begraven. Mijn vader is 3 jaar gelden begraven in Amsterdam Noord, Nu willen wij dat moeder wordt herbegraven bij vader. Weet u iemand die dit kan verzorgen het opgraven en herbegraven. Dank alvast.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Over de mogelijkheden van opgraven en herbegraven zijn al honderden vragen behandeld in de subrubriek 'Opgraven en herbegraven of cremeren'. Daar verwijs ik u graag naar. Er is een vergunning van de burgemeester van Hoorn nodig voor de opgraving.

Ik zou als ik u was eerst eens in Hoorn gaan praten met de beheerder van de begraafplaats. Misschien kan het personeel van de begraafplaats de opgraving doen. Dan kan een 'gewone' uitvaartondernemer het transport uitvoeren en de begraving verzorgen. U kunt overal een vrijblijvende offerte vragen.

U kunt ook leden van de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB) benaderen en om een offerte voor de opgraving en de herbegraving vragen. De leden van deze vereniging zijn te vinden op de site https://www.bvob.eu/wie-zijn-wij/leden-nl
De leden van de BVOB werken volgens een kwaliteitshandboek en bieden u de garantie van het op een correcte en ethische manier uitvoeren van werkzaamheden.
Met een aantal leden van de BVOB heb ik persoonlijk ervaring en die ervaringen waren allemaal goed.

Als ik u was zou ik - als dat bij de begraafplaats kan - op beide manieren informatie en een offerte vragen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >