nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitbreiding Monuta Jurgen Theunissen zorgt voor verjonging in de uitvaartbranche

7 mei 2015


Koen Mensink

Ook al is de uitvaartbranche volop in ontwikkeling, het imago van oude zwarte kraaien lijkt ze maar moeilijk af te kunnen schudden. Uitvaartondernemer Jurgen Theunissen brengt hier verandering in. Hij heeft sinds kort versterking gekregen van Koen Mensink als tweede uitvaartverzorger. Koen en Jurgen laten zien dat verjonging niet ten koste gaat van kwaliteit en ervaring.

Jurgen Theunissen startte vorig jaar als franchisenemer van Monuta in de regio Arnhem-Noord, Arnhem-Centrum en Oosterbeek. Hij behoort zelf met zijn 37 jaar tot de nieuwe generatie uitvaartverzorgers. Jurgen onderstreept het belang van verjonging in het vak: “Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Men wil dat het afscheid een afspiegeling is van iemands leven, passend bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Koffie en cake hebben plaatsgemaakt voor champagne en sushi. Om goed in te kunnen spelen op deze wensen, moet je tradities los kunnen laten en een vernieuwende blik hebben. Verjonging in de branche mag echter niet ten koste gaan van kwaliteit en ervaring. Om nabestaanden echt goed te kunnen helpen met het vormgeven van een afscheid, is het belangrijk dat de familie vertrouwen in je heeft. Ervaring is dan heel belangrijk.”

Jong en ervaren
En die benodigde ervaring heeft Jurgen. Hij zit namelijk al 16 jaar in het vak. Koen Mensink, sinds kort tweede uitvaartverzorger bij Monuta Jurgen Theunissen, heeft ruim zes jaar ervaring. Ook al is hij pas 29 jaar.

Koen: “Gedurende mijn studie heb ik gewerkt als drager en uitvaartassistent. Uit dit dankbare werk heb ik altijd veel voldoening gehaald. Toen Jurgen mij de kans bood intern opgeleid te worden tot uitvaartverzorger, was de keuze dan ook snel gemaakt. Mijn jarenlange ervaring komt nu goed van pas. Heldere voorlichting over de verschillende mogelijkheden en veel ruimte voor eigen inbreng van de nabestaanden zijn kenmerkend voor mijn werkwijze. Iedere uitvaart is maatwerk. Door de combinatie van een vernieuwende, frisse blik en veel ervaring komen we vaak tot verrassende ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaart op een bijzondere locatie, zoals een oude, gerestaureerde kerk of juist het favoriete café van de overledene. We luisteren altijd heel goed naar het verhaal van de familie en bepalen samen hoe het afscheid eruit moet komen te zien. Zo wordt de uitvaart een afscheid dat past bij het leven van de overledene, een afscheid waar de nabestaanden met een goed gevoel op kunnen terugkijken.

“Koen heeft alle kennis en ervaring in huis. Na een aantal maanden meelopen en opleiding is hij er klaar voor. Nu versterkt hij als uitvaartverzorger mijn onderneming. Ik kijk er naar uit om samen met hem aan de slag te gaan!”, aldus Jurgen Theunissen.

Wij kunnen voor iedereen de uitvaart verzorgen: met en zonder verzekering. Voor meer informatie en referenties: www.monutajurgentheunissen.nl

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn