Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erfenis uit Zwitserland

4 juni 2010

Vraag nummer: 13812 (oude nummer: 15792)

Mijn dochter van 6 erft als enige erfgenaam aanzienlijk bedrag van oudtante uit Zwitserland. Heb na dit testament 2de kind gekregen. 2 vragen; is dit bedrag werkelijk alleen voor mijn oudste dochter toegankelijk of kan ik het op beiden dochters namen zetten en hoe zit het met het betalen van successierechten in Nederland na ontvangst in Zwitserse Francs? Alvast dank.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Dat hangt in eerste instantie af van de bewoordingen van het testament. U dochter kan met naam en toenaam vermeld staan of er kan staan dat het kind/ de kinderen van..... enzovoort.

Nederlands erfbelasting wordt geheven over een verkrijging van iemand die ttv het ovelijden in Nederland woonde.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder