nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zuylen Uitvaartverzorging geeft presentatie aan Chinese delegatie

21 januari 2015


Op 21 januari ontving de gemeente Breda een Chinese delegatie van overheidsfunctionarissen uit de zusterprovincie van Breda; Anhui. Dit in het kader van een studiereis naar wet- en regelgeving in Nederland met betrekking tot rouw en trouw. Uitvaartverzorger Dennis Vrolijk was namens Zuylen Zuylen Uitvaartverzorging aanwezig om een presentatie te verzorgen over wet- en regelgeving en ontwikkelingen in het uitvaartwezen.
Onderwerpen die op de agenda stonden waren onder andere verschillen en overeenkomsten in de wet op de lijkbezorging in China en in Nederland, asbestemming, milieuwetgeving en een veranderend ceremonieel in afscheidsbijeenkomsten.

In China wordt een groot deel van de diensten door de overheid geregeld. Denk hierbij aan het overbrengen van de overledene, het verzorgen en het crematieproces. Verreweg de meeste overledenen worden namelijk gecremeerd in China. Wel duiken er steeds meer commerciƫle partijen -op die het ceremoniƫle afscheid na de crematie samen met de familie vormgeven. De Chinese delegatie was met name onder de indruk van het feit dat de uitvaarten in Nederland steeds meer een persoonlijk karakter kennen en ruimte bieden voor een eigen invulling.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn