nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zuylen biedt de kans om aanwezig te zijn op je eigen begrafenis

28 maart 2019

In het kader van het landelijke initiatief ‘Weekend van de Begraafplaats op 24, 25 en 26 mei’ organiseren we bij Zuylen in Breda activiteiten die aansluiten bij het thema ‘een plek vol verhalen’. Naast intrigerende verhalen achter de graven en over ons Begraafpark zelf, gaan we nog iets heel bijzonders doen…

We bieden namelijk één persoon de mogelijkheid om zijn of haar eigen begrafenis bij te wonen op zondag 26 mei.

Waarom doen we dit?

Met deze bijzondere actie willen we het bijzondere Begraafpark Zuylen laten zien en het afscheid nemen wat laagdrempeliger maken. De persoon die we uitkiezen doorloopt het hele proces van wat er komt kijken bij een begrafenis. Van het kiezen van een plekje op het begraafpark tot het uitnodigen van de gasten. Tijdens de uitvaartdienst kijkt ‘de levende overledene’ mee vanuit de regiekamer wat er aan muziek en beelden voor hem of haar voorbij komt. Zie het als een soort generale repetitie.

Na de dienst loopt ‘de overledene’ zelf mee in de stoet naar het begraafpark en ziet zijn of haar eigen kist in de grond zakken. Natuurlijk organiseren we na afloop een condoleance voor alle nabestaanden. Wordt het cake? Of worden het bitterballen? In overleg met een van onze uitvaartverzorgers wordt de uitvaart zorgvuldig voorbesproken en begeleid.

Voor wie is het?

In principe kan iedereen vanaf 18 jaar zich aanmelden. Wel wil Zuylen graag een motivatie ontvangen. In deze motivatie verwachten we een serieuze toelichting waarom iemand zijn of haar eigen begrafenis mee wilt maken en waarom deze persoon juist begraven zou willen worden in plaats van gecremeerd. Op basis van de motivaties kiest Zuylen iemand uit die op zondag 26 mei zijn of haar eigen begrafenis mag bijwonen.

Motivaties kunnen gemaild worden naar: communicatie@zuylen.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn