nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zelf maken van bidprentjes online mogelijk!

16 juni 2009


Vorig jaar won Saskia Koffijberg de International Funeral Award 2008 met haar moderne bidprentjes. Eigenlijk dekt het woord bidprentje de lading niet. Het is een tastbare herinnering om mee te geven aan genodigden bij een uitvaart. De vormgeving en de toepassing van beeld is eigen en stijlvol.

Normaal gesproken gaat ze bij een familie langs om samen beeld te kiezen en advies te geven welke foto kwalitatief en visueel geschikt is. Ze neemt ook foto’s mee naar kantoor om te scannen en te bewerken. Later op de dag ontvangt de familie een mailtje met daarin een opzet van het bidprentje. Na wat laatste aanpassingen, gaat de drukker aan de slag. De volgende dag haalt ze het op, vouwt het in elkaar en levert alles af bij de familie of de uitvaartondernemer.

Dit kost tijd en daardoor ook geld. Om het voor meerdere mensen toegankelijk te maken heeft Saskia een on-line bestelprogramma laten ontwikkelen. Hierbij kan een familie zelf kiezen uit bestaand beeldmateriaal, maar ook eigen foto’s up-loaden. Voorwaarde is wel dat de foto’s aan een bepaalde resolutie grootte voldoen, anders wordt het eindresultaat vaag.

Daarnaast kunnen ze teksten intypen en aanwijzigen meegeven. Met al deze ‘ingrediënten’ maakt Saskia een geheel. Ook dit maal ontvangt de familie een mailtje met daarin de opzet van het bidprentje. Na akkoord gaat de drukker er mee aan de slag en worden de bidprentjes met de mapjes of enveloppen toegestuurd. De familie vouwt het geheel zelf in elkaar.

Hoe gaat het met spoedbestellingen?
In dat geval heb ik contact met de familie. We kunnen een afspraak maken waarbij we elkaar tegemoet rijden of kiezen voor een koerier. Dit betekent natuurlijk wel dat er extra kosten gerekend zullen worden.

Werk je ook in het weekend?
Ja, ik wel, maar de drukker niet. Althans, niet op zondag en als er ruimte is in zijn planning, wel op zaterdag. Stel dat de uitvaart op zaterdag is en de familie komt vrijdagochtend met een bestelling, dan zorgen we gewoon dat er een mouw aan gepast wordt. Dat behandel ik eigenlijk ook als een spoedbestelling.

En als je op vakantie bent?
Dan heb ik vaak mijn computer bij me, haha en ik heb ook een vormgever stand by staan die mij kan vervangen tijdens afwezigheid of ziekte. En als dat allemaal niet mogelijk is, dan zal ik dat duidelijk vermelden op mijn site.

Je hebt er goed over nagedacht.
Ja, maar dat moet ook wel. Technisch gezien is het een redelijk complex programma geworden. Neem het uploaden van eigen foto’s, de computer maakt ‘zelf’ een uitsnede die de besteller op het scherm ziet verschijnen. Maar dat is niet het eindresultaat, want een computer weet niet hoe het plaatje eruit ziet, of het gekanteld is of niet. De computer volgt gewoon een opdracht. Ik krijg daarom automatisch het origineel om er zelf een passend beeld van te maken. Met het eindresultaat ben ik tevreden en ik hoop dat het mensen aanzet om zelf een persoonlijk bidprentje te maken.
Kijk voor meer informatie op http://www.striktpersoonlijk.com/zelfmaken

Prijzen vanaf 240,- tot 670,-
Afhankelijk van het formaat, aantal en verpakking

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE