nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vredehof doneert logeerbedden aan de Posten

10 april 2018


Op vrijdag 6 april vond de ‘overhandiging’ plaats van twee logeerbedden voor de palliatieve zorg binnen de Posten. De bedden zijn bedoeld voor familieleden en naasten die tijdens de stervensfase bij hun dierbare willen waken.

De Posten heeft veel aandacht voor palliatieve zorg. De verpleegkundigen en verzorgenden worden hier speciaal voor geschoold. Niet alleen om de stervende zo goed mogelijk te verzorgen in de laatste levensdagen, maar ook om familieleden en naasten te ondersteunen in het proces van afscheid nemen en waken. Verpleegkundige Henny Keekstra heeft het zelfs tot haar missie gemaakt om dit binnen de Posten goed te faciliteren. “Iedereen die hier komt waken over een dierbare tijdens de stervensfase, ontvangt een luxe toilettas met verzorgingsproducten en artikelen, om de fase vlak voor het overlijden zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. En natuurlijk informatie over hoe om te gaan met de stervende, wat er allemaal bij komt kijken en over het proces van rouwen en verliesverwerking. Dit wordt zeer gewaardeerd, merken we tot dusver. Met de komst van de logeerbedden kunnen we familieleden en naasten de gelegenheid geven om zelfs nog de nacht samen met hun dierbare door te brengen. De Posten geeft aan erg dankbaar voor deze mooie donatie van Vredehof.”

De donatie van de logeerbedden wordt bekostigd vanuit het donatiefonds van Vredehof. Dit fonds verstrekt donaties aan organisaties die zich bezig houden met de laatste levensfase en het overlijden van mensen. Algemeen directeur Pedro Swier ziet het als een investering in de kwaliteit van de branche. “Als je elkaar als ketenpartners weet te vinden, dan werk je samen aan de kwaliteit van de palliatieve zorg, in de fase waarin afscheid genomen wordt van het leven of van een dierbare. Dat verdient de best mogelijke zorg en aandacht. Dat hoeft niet altijd om geld te gaan, het gaat ook om kennisuitwisseling, of elkaar faciliteren in dat proces.”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel