nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland breidt diensten uit met NUNazorg

20 juni 2014


ZIERIKZEE - Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland heeft haar diensten op het gebied van zorg rondom de uitvaart uitgebreid, met name op het gebied van nazorg. Uit ervaring is gebleken dat veel hulpvragen vaak niet direct na een verlies ontstaan, maar in een later stadium.

,Wij horen steeds vaker dat er, naast de reguliere nazorg van de uitvaartleider, ook behoefte is aan professionele nazorg op het gebied van rouwverwerking. Ons motto is: voor een zorgzame begeleiding. Wij willen ook na de uitvaart die zorgzame begeleiding bieden”, aldus Rien de Bruijne, eigenaar van Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland.

Sinds kort maakt de uitvaartonderneming daarom, als eerste in Zeeland, gebruik van de diensten van NUNazorg. Deze organisatie wil een aanspreekpunt zijn voor hulp, zorg en vragen na elk verlies en is daarmee als het ware een verlengstuk van de eigen dienstverlening rondom de uitvaart. NuNazorg is onafhankelijk en zoekt, denkend vanuit unieke omstandigheden en mogelijkheden, naar de beste oplossingen voor een hulpvraag. Hiervoor werkt zij samen met onder andere gemeenten, welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties. Complete nabestaandenzorg dus op praktisch, emotioneel, levensbeschouwelijk of spiritueel gebied.

De werkwijze is als volgt: ongeveer zes weken na de uitvaart zal de medewerk(st)er van NuNazorg contact opnemen en onder andere vragen naar het welbevinden van de mensen, hoe ze terugkijken op de uitvaart, of ze wel voldoende steun ervaren vanuit hun omgeving en natuurlijk of ze hulp nodig hebben. Op welk gebied dan ook. Rouwen is niet in een vast tijdsbestek te vangen. Daarom wordt er, als iemand daar behoefte aan heeft, in elk geval gedurende het eerste jaar contact met hem of haar onderhouden.

Aan deze vorm van nazorg zijn geen kosten verbonden. Rien de Bruijne: ,,Die nemen wij voor onze rekening omdat wij van mening zijn dat u recht hebt op de beste zorg rondom de uitvaart, al is het een jaar na dato”.

Op www.nunazorg.nl is na te lezen wat deze organisatie voor mensen kan betekenen.


Reageer op dit artikel

Reacties:


20 juni 2014 om 19:37

Wil Alkemade

Fantastische aanvulling !!!!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE