nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaart Informatie Hulplijn vernieuwt website

8 november 2005

Steeds meer mensen zoeken hun informatie via internet en willen online vragen stellen. Daarom heeft de Uitvaart Informatie Hulplijn haar website vernieuwd. Een groot gedeelte van de uitvaartvragen die bij de Hulplijn binnenkomt, wordt nu nog via het gratis
telefoonnummer 0800 44 44 000 gesteld. Met de vernieuwde website hoopt de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie (SCU) een extra service te verlenen aan mensen met vragen rondom uitvaartzorg en overlijden.

Op de nieuwe site vindt men informatie over alle participanten en Vrienden van de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie (SCU). Daarnaast wordt iedere maand de Vraag van de Maand beantwoord en kan men in het archief de antwoorden op alle oude vragen vinden. Ook bestaat er nu de mogelijkheid om diverse folders en andere informatie te downloaden.

In het najaar van 2002 is de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie opgericht. Deze Stichting heeft tot doel alle informatie rondom overlijden, uitvaart en nazorg te bundelen en breed beschikbaar te stellen. De Stichting heeft geen winstoogmerk en wordt ondersteund door een aantal - vooral Twentse - participanten en Vrienden van de SCU. Als instrument is met de Uitvaart Informatie Hulplijn gestart. Een gratis telefoonnummer 0800 44 44 000 waar iedereen, 24 uur per dag, 7 dagen per week, terecht kan met elke denkbare vraag over rondom overlijden, uitvaart en nazorg.

Voor nadere vragen en informatie kunt u contact opnemen met Marjolein van Gerwen, telefoonnummer: 0800 – 44 44 000, Enschede, november 2005