nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitburgeringsbijeenkomst woensdag 5 juni in Castricum

16 mei 2013

Weinig mensen denken bij leven na over de keuzes die te maken zijn rondom het levenseinde. Dat constateerde hersenonderzoeker Dick Swaab in zijn werk.
Hij pleitte daarom bij de gezondheidsraad, in het verlengde van de discussie over de inburgeringscursus, voor een cursus uitburgeren.

Alle te maken keuzes en mogelijkheden voor het levenseinde, kunnen daarin aan bod komen, zowel praktisch als ook levensbeschouwelijk van aard.
Bijvoorbeeld wil ik worden gereanimeerd? Zoniet, hoe kan ik dan voorkomen dat het wel gebeurt? Wel of geen behandelverbod? Uw lichaam ter beschikking stellen voor de wetenschap? Wil ik mijn organen doneren? Wanneer en hoe regel ik euthanasie? Wanneer is mijn leven voltooid? Wil ik geestelijke begeleiding op het sterfbed? Waar wil ik sterven? Thuis of juist niet? Wil ik worden begraven of gecremeerd?

Op 5 juni vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur in de tuin van Kapitein Rommel, gelegen schuin tegenover het NS station, een uitburgeringsbijeenkomst plaats. Daar wordt gesproken over de keuzes die gemaakt kunnen worden en is er een voorbeeld van een uitburgeringsbox te zien, dit om te stimuleren om zelf hiermee aan de slag te gaan.
Het geeft een rustig gevoel als alles goed geregeld is voor in de laatste fase van ons leven.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Alice Loeters persoonlijke uitvaartzorg. Iedereen is van harte welkom. U kunt zich telefonisch aanmelden (0255-517452) of per mail: info@aliceloeters.nl. Deelname is gratis.

Reageer op dit artikel

Reacties:


30 juni 2019 om 12:15

peter trossel

Peter zegt mocht u dit nig ernd organuseren graag uitnodiging stuten


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE