nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sterrenherdenkingsboom in heel Nederland

7 december 2009


Apeldoorn, 7 december 2009

Veel mensen hebben rondom de kerstdagen extra moeite met het verlies van een dierbare. In een Sterrenherdenkingsboom kan een ster opgehangen worden ter nagedachtenis aan een overledene. Dit kan tussen 14 en 30 december in
38 gemeenten en ook op internet.

Op 13 december hangt René Froger met zijn familie in Amsterdam de eerste twee sterren in de boom ter nagedachtenis aan zijn ouders Jan en Mien Froger. Burgemeester Cohen van Amsterdam is aanwezig tijdens deze gebeurtenis en houdt een korte speech voor de aanwezigen. De Sterrenherdenkingsboom staat op het plein voor het Muziektheater aan de Amstel 3.

In 2007 namen Lydia de Jong en Arjan Steigenga het initiatief voor de Sterrenherdenkingsboom. Het idee van de Sterrenherdenkingsboom is om in zoveel mogelijk gemeenten een kerstboom te plaatsen waarin inwoners een ster kunnen hangen ter nagedachtenis aan een overledene. Monuta vindt het een bijzonder idee en ondersteunt het project sinds 2008. Dit jaar is het de tweede keer dat de Sterrenherdenkingsbomen in gemeenten verspreid over heel Nederland staan. Bijvoorbeeld in Leeuwarden, Roosendaal, Dordrecht en Maastricht.

Tussen 14 en 30 december staat op verschillende locaties, met dank aan de deelnemende gemeenten, een Sterrenherdenkingsboom. De sterren voor in de kerstbomen zijn te beplakken, beschrijven of van een foto te voorzien. Ze zijn weersbestendig en gratis af te halen. Vaak bij het stadhuis, de VVV of uitvaartcentrum van Monuta. Mensen die niet in de gelegenheid zijn een boom te bezoeken, kunnen ook terecht op internet. Op www.sterrenherdenkingsboom.nl kan een ster on-line in een boom gehangen worden. Op deze site staan ook de exacte plaatsen waar de Sterrenherdenkingsbomen staan en de locaties waar de sterren te verkrijgen zijn.

Elk afscheid is het begin van een mooie herinnering. Dat is waar Monuta voor staat en de belangrijkste reden dat Monuta de Sterrenherdenkingsboom een warm hart toedraagt.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE