Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Rouwapp Condole introduceert 24/7 ondersteuning

woensdag 12 juni 2024

Rouw is een universele ervaring die ons allemaal raakt, of het nu gaat om het verlies van een familielid, vriend of collega. Maar de manier waarop we ermee omgaan en de impact van het verlies, is per persoon en per overlijden verschillend.
Condole, een app die ondersteuning biedt bij rouw, lanceert daarom een update waarmee men altijd en overal toegang heeft tot elke vorm van troost en hulp. Of het nu gaat om het vinden van praktische hulp, emotionele steun of het delen van ervaringen, Condole staat klaar om rouwenden te ondersteunen in hun unieke rouwproces, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De Impact van rouw

Het verlies van een dierbare kan diepgaande effecten hebben, zowel mentaal als fysiek. Rouwenden kunnen worstelen met een scala aan emoties, waaronder verdriet, woede, schuld en eenzaamheid, die hun dagelijks functioneren kunnen beïnvloeden en zelfs kunnen leiden tot stress, angst en depressie. Condole-oprichter Yvette den Hartog benadrukt het belang van het erkennen van deze impact en het bieden van passende ondersteuning. In de nieuwste update van Condole worden daarom verschillende activiteiten aangeboden, zoals yoga-, somatische-, ontspannings- en meditatieoefeningen, gericht op het bevorderen van zowel de mentale als fysieke gezondheid van rouwenden. Met deze initiatieven hoopt Condole bij te dragen aan het herstelproces van mensen die rouwen.

Samen zorg dragen

Met de update versterkt Condole niet alleen haar rol als een virtuele metgezel voor rouwenden, maar zet ze ook een stap voorwaarts in haar samenwerking met zorgprofessionals. "Het verlies van een dierbare kan langdurige klachten veroorzaken. Veel mensen met klachten zoeken hulp bij de huisarts. Via de app kunnen zorgverleners Webinars bekijken, in contact komen met lokale rouwspecialisten of achtergrondinformatie vinden, die ze kan helpen in de ondersteuning richting hun patiënten. Echter, huisartsenpraktijken en praktijkondersteuners zijn niet altijd beschikbaar voor een luisterend oor of om vragen te beantwoorden. Daarom ondersteunen we hen bij het bieden van rouwzorg buiten de reguliere praktijkuren om," legt Yvette uit. Condole is gratis te downloaden en altijd beschikbaar en daarmee een waardevolle nazorgtool voor zorgverleners.

Het streven na verbondenheid

Met deze update beoogt Condole niet alleen de fysieke en mentale gezondheid van rouwenden te verbeteren, maar ook een warme en ondersteunende omgeving te creëren waarin zij zich gesteund voelen door hun sociale kring, huisarts en via betere zelfzorg. "Door relevante informatie te verstrekken en een luisterend oor te bieden, streef ik ernaar rouwenden te helpen om op hun eigen unieke manier te rouwen, zonder zich eenzaam te voelen. Samen met mijn partners wil ik een waardevolle bijdrage leveren aan het rouwproces en de veerkracht van mensen in moeilijke tijden," legt Yvette uit.
De update is vanaf komende woensdagavond 12 juni beschikbaar. Update je bestaande versie, of download de app gratis en ontdek hoe eenvoudig Condole in gebruik is.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder