nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oriëntatiedag opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’

14 oktober 2008

Het Moment houdt op 8 november een oriëntatiedag voor belangstellenden. De nieuwe studiegroepen starten in januari in Amersfoort.

In de samenleving en in de uitvaarbranche weten steeds meer mensen de weg naar deze opleiding te vinden. Er is een groeiende behoefte aan inhoudelijke scholing. In de afgelopen zes jaar hebben veel ritueelbegeleiders hun weg gevonden in de praktijk. De vraag van de nabestaanden richt zich, naast de vorm, tegenwoordig sterk op de inhoud. Er is een toenemende vraag naar inhoudelijke begeleiding in de vorm van coaching bij een uitvaart. Ligt hier een kans voor jou?

Hoe geef je in deze tijd vorm én inhoud aan een persoonlijk afscheid? Hoe stimuleer je nabestaanden om creatief vorm en inhoud te geven aan hun rouwproces?

De post-HBO-opleiding heeft zich verbonden met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en beschikt over een officiële post-HBO–erkenning. Tijdens de opleiding word je geschoold om nabestaanden vanuit hun levensvisie te begeleiden bij het afscheid. Je symbolische bewustwording wordt verder ontwikkeld. Je leert rituelen voltrekken om zo met passie je werk uit te kunnen oefenen.

Is je interesse gewekt, neem dan een kijkje op de website. Daar kun je de nieuwe studiegids downloaden. Heb je nog meer belangstelling, meld je dan aan voor de oriëntatiedag op 8 november. Daar ervaar je de sfeer en de kwaliteit van de opleiding. Bovendien ontmoet je er andere kandidaat-studenten en is er gelegenheid voor een individueel gesprek.

info@hetmoment.nu
www.hetmoment.nu