nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opening uitvaartcentrum Van der Stappen-Loonen Uitvaartverzorging te Eersel

8 januari 2014

Op vrijdag 17 januari zal Van der Stappen-Loonen Uitvaartverzorging een uitvaartcentrum openen aan het Areven 4 te Eersel. Van der Stappen-Loonen is al bekend in de regio met een eigen uitvaartcentrum in Bladel, nu komt er een uitvaartcentrum in Eersel bij. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeenschap van Eersel in vervulling.

De afgelopen jaren is gebleken dat na de sluiting van het vorige mortuarium, het opbaren van een overledene buiten een thuis-situatie, nog steeds een grote wens was voor de Eerselse burgers. Er zijn nu eenmaal situaties denkbaar waarbij thuis opbaren niet mogelijk of wenselijk is.

‘Het is fijn dat we deze nieuwe situatie kunnen aanbieden’ aldus Arie van den Berk van voornoemde uitvaartonderneming. Het idee werd geboren nadat de eerdere plannen om een uitvaartcentrum te beginnen door een andere onderneming, niet van de grond kwamen.

‘Het uitvaartcentrum wordt modern, stijlvol en warm. Aan de inrichting is grote aandacht besteed en we hopen vooral een thuisgevoel te kunnen bieden aan de nabestaanden als ze afscheid komen nemen van hun dierbare overledene’.

Het uitvaartcentrum krijgt de beschikking over twee rouwkamers en een zogenaamde 24-uurskamer waar de nabestaanden 24 uur per dag de overledene kunnen bezoeken. Het verzorgen van de overledene, al dan niet samen met de nabestaanden, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De herinneringsruimte heeft een capaciteit van circa 50 zitplaatsen. Hierdoor is het mogelijk om persoonlijke afscheidsdiensten te houden.

‘In ons vak moet je nooit het maatschappelijk belang uit het oog verliezen. Het voelt als heel bijzonder dat we dit de Eerselse gemeenschap kunnen bieden. Een mooie gedachte die absoluut aansluit bij de visie van ons werk: afscheid nemen op een persoonlijke en betrokken wijze, waarbij we de nabestaanden veel zorg uit handen nemen. Afscheid nemen is al moeilijk genoeg’ aldus een trotse Arie die in de regio bekend staat om de altijd zeer persoonlijke afscheidsdiensten die door hem en zijn team worden geleverd.


Opening vrijdag 17 januari voor genodigden.
Open dag voor iedereen: zaterdag 18 januari van 11.00 tot 16.00 uur.

Reageer op dit artikel

Reacties:


8 januari 2014 om 19:10

Ton le Mair

Veel succes, Arie van den Berk en team, met het nieuwe Eerselse uitvaartcentrum, en gefeliciteerd bewoners van Eersel met deze belangrijke voorziening! Ik heb in december aan den lijve ervaren hoe enorm waardevol een tot in de puntjes verzorgde uitvaart is en hoe de energieke Arie en zijn team door hun persoonlijke aanpak mij en m'n familie enorm op weg hebben geholpen met de verwerking van ons verdriet.


Uw reactie op dit artikel