nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe opleiding: Meesterschap levensafronding

16 december 2016


Binnenkort start het bedrijf ‘De Leefmeesters’ (een spin-off van GaandeweG uitvaart Educatie) met een nieuwe opleiding: Meesterschap Levensafronding.

In 6 maanden, 10 lesdagen worden deelnemers opgeleid om cliënten en hun naasten te begeleiden in de laatste levensfase. Na afronding van de opleiding kunnen zij hen praktisch informeren over erfrecht, financiën, medische grenzen en uitvaartmogelijkheden. Daarnaast krijgen deelnemers training hoe zingevings- & vergevingsvraagstukken te begeleiden en hoe ze kunnen meedenken in herinneringen maken en afscheidsrituelen. Het laatste onderdeel van de opleiding gaat over daadwerkelijke stervensbegeleiding.

Het doel van de opleiding is om ervoor te zorgen dat mensen die de diagnose ‘terminaal’ of ‘dement’ hebben gekregen, zich tot één persoon kunnen wenden die hen kan begeleiden tot het overlijden. De rust die hierdoor ontstaat draagt bij tot ‘in liefde kunnen loslaten.

‘De Leefmeesters’ is een initiatief van Geraldine van de Vegte, directeur van GaandeweG uitvaart Educatie en Liselore Langenberg – Stegemann, die binnen datzelfde bedrijf fungeert als Denktank Strategie & Ontwikkeling.

Meer weten? www.deleefmeesters.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE