nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaart.nl: Meander Uitvaartopleidingen

15 mei 2019


Sinds 2002 vertalen wij onze visie op uitvaarten in een beroepsopleiding, een vakopleiding en cursussen voor de uitvaartbranche.

Ons doel is het vak van uitvaartbegeleider naar een niveau te tillen dat recht doet aan de veelomvattendheid van het beroep. Ons uitgangspunt is dat de uitvaartbegeleider zichzelf daarbij als mens meebrengt. Daarom zijn onze leermethodes erop gericht dat de student de aangereikte stof telkens met zichzelf verbindt, waardoor de eigen visie en rijping als mens verder ontwikkeld wordt.

Waarin onderscheidt zich de beroepsopleiding van Meander Uitvaartopleidingen?

 • De beroepsopleiding is bedoeld voor mensen zonder ervaring in het vak. De opleiding is zeer praktijkgericht.
 • We nemen uitsluitend kandidaten aan die beschikken over Hbo-niveau (niet noodzakelijkerwijs verkregen door opleiding). De intake is kosteloos. Een gelijkwaardige uitgangspositie bevordert een optimale leersituatie.
 • Wij regelen voor al onze studenten 3 stages (in een mortuarium, in een crematorium en bij een uitvaartonderneming).
 • We bieden de opleiding aan als een geïntegreerd geheel met focus op zowel rouw als ritueel- en uitvaartbegeleiding in hun onderlinge samenhang.
 • Elke groep heeft een vaste docent met ruime ervaring in het vak die de studenten ook in hun persoonlijke ontwikkeling volgt en coacht. Daarnaast zijn er rond de 20 gastdocenten met hun eigen specialisme in het uitvaartvak.
 • Honderden oud Meanderstudenten zijn aan het werk in de branche: als werknemer, als franchisenemer, als freelancer of als zelfstandig ondernemer. We zijn groot voorstander van samenwerken. Op diverse plaatsen in het land bestaan Meander-netwerken.
 • Al onze studenten komen in een database waarop vanuit uitvaartondernemend Nederland steeds vaker een beroep wordt gedaan. Meander krijgt meer en meer de rol van het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, ook bij de verkoop van kleine bedrijven. Onze bemiddeling is kosteloos.
 • Onze oprichter, directeur en docent Marjon Klaassen schreef twee toonaangevende boeken, nl Tijd voor de dood en Licht op uitvaart. Deze literatuur vormt de onderbouwing van waaruit Meander werkt.
 • Het bezit van het Meander certificaat is een enorme pre om aan het werk te gaan in het vak. Meander heeft in de afgelopen 17 jaar de kwaliteit van de uitvaartbegeleiding in Nederland naar een hoger niveau getild.

  Aantal dagen: 37 dagen verdeeld over 10 maanden
  Kosten: € 4.995
  Studiebelasting: 1½ dag per week
  Start: september (op dinsdag of donderdag) en januari (op woensdag of vrijdag)

  Voor meer informatie: www.meanderuitvaartopleidingen.nl/beroepsopleiding

  Voor mensen met ervaring in de branche heeft Meander de vakopleiding ontwikkeld:
 • Na aanmelding volgt een telefonisch gesprek met de directeur waarin de werkervaring binnen de branche wordt besproken en of onze onderwijsvisie aansluit bij de behoeftes van de kandidaat.
 • Kleine groepen (tot maximaal 10 personen) met een vaste docent waarin veel ruimte is voor uitwisseling en verdieping. Diverse gastdocenten brengen hun expertise in.
 • Compacte vorm: 3 x een tweedaagse waardoor de deelnemers goed kunnen focussen met relatief weinig onderbreking van hun inzetbaarheid als uitvaartbegeleider.
 • Indien gewenst biedt Meander kosteloos een extra gelegenheid aan om zich voor te bereiden op het NaVu.

  Aantal dagen: 3 keer een tweedaagse
  Kosten: € 2.995
  Start: najaar

  Voor meer informatie: www.meanderuitvaartopleidingen.nl/vakopleiding
  Voor geïnteresseerden die overwegen uitvaartbegeleider te worden bieden wij de oriëntatiedag aan

 • We geven inzicht in de branche die door velen als ondoorzichtig wordt ervaren.
 • We schetsen een realistisch beeld van het vak met daarbij zowel de mooie kanten zoals de grote betekenis die je kunt verlenen als de lastige kanten zoals de bereikbaarheid, de stressfactor en de rouw van de professional zelf. We zetten een eventuele roze bril af.
 • We besteden ook aandacht aan onze opleidingen, hoe deze zich onderscheiden.
 • De deelnemer maakt kennis met de manier van werken van Meander, inclusief de catering met o.a. zelfgemaakte soep en salade.

  Tijdsduur: een dag, start 9.30 uur, einde 16.30 uur
  Kosten: € 55
  Voor meer informatie en data: www.meanderuitvaartopleidingen.nl/orientatiedagen

  Contactgegevens:

  Bezoek- en postadres
  Zonnebloemstraat 31
  8012XH Zwolle

  Telefoon: 038 4214381
  E-mail: info@meanderuitvaartopleidingen.nl
  Web: https://meanderuitvaartopleidingen.nl

  Reageer op dit artikel

  Reacties:


  15 mei 2019 om 17:10

  Margôt Raap

  Ik volgde deze opleiding in 2017 (diploma behaald) en ben tot op de dag van vandaag blij dat ik deze opleiding heb kunnen doen!! Helaas door ziekte nog niet aan de slag (zeer teleurstellend natuurlijk!), maar ook in mijn dagelijks leven heb ik plezier van alles wat ik tijdens de opleiding heb geleerd! De persoonlijke begeleiding is ook geweldig!!! Aanrader, zowel voor student, als voor bedrijf om aan te nemen!


  Uw reactie op dit artikel

 • Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

  Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  JA NEE