nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Eindhoven.nl: Jet Verberne ritueelbegeleider / Uitvaartorganisatie

30 juni 2016


Als ritueelbegeleider staat de mens bij mij voorop. Dat zijn de nabestaanden die achterblijven na een overlijden of de persoon die weet dat hij of zij binnen afzienbare tijd afscheid moet gaan nemen, en alle dierbaren daar omheen. Belangrijk is om een heel persoonlijk afscheid te organiseren, waar iedereen – ondanks de trieste aanleiding – met een goed gevoel op terug kan kijken. Een afscheid met een mooi en herkenbaar verhaal, met een lach en een traan. Met veel warmte en betrokkenheid.

Regelmatig maak ik al vooraf kennis met degene die weet dat hij of zij niet meer zal leven. De band die je met zo iemand opbouwt, alsook met de partner, kinderen of andere betrokkenen is heel speciaal. De inbreng van de overledene is op de dag van uitvaart dan ook vaak duidelijk merkbaar. En dat maakt het juist heel bijzonder.

In de dagen tussen het overlijden en de dag van uitvaart moet erg veel geregeld en beslist worden. Belangrijk is dat men niet het gevoel krijgt dat alleen maar de ‘regeldingen’ belangrijk zijn. Daarom praten we veel over de overledene, worden herinneringen opgehaald en verhalen verteld. Deze informatie gebruik ik dan later tijdens de afscheidsceremonie door een mooi levensverhaal te vertellen. Ik werk vanuit het gevoel en niet vanuit een boekje met allerlei standaard teksten. Er is alle ruimte voor bijdragen van anderen, maar als die er niet zijn komen we toch tot een heel passend en persoonlijk afscheid.


U kunt mij benaderen als spreker/ritueel begeleider maar ik organiseer ook complete uitvaarten. Dat kan de traditionele kerkdienst met begraafplaats zijn, een afscheidsceremonie in een crematorium, maar ook een afscheid op een compleet andere locatie: thuis, in de natuur, in een sfeervolle accommodatie, een theater, manege, enz. Er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan gedacht. Daarbij bent u vaak niet gebonden aan een bepaalde tijdslimiet en bestaat veel meer ruimte voor persoonlijke elementen. Ook financieel loont het vaak de moeite om te kijken naar deze alternatieve locaties.


Praten over financiën is nooit prettig als het te maken heeft met een overlijden en het regelen van een uitvaart. Toch speelt ook geld hierbij een rol. De uitvaarten die ik regel blijven, ondanks het persoonlijke karakter, zéér betaalbaar omdat ik transparant werk: u betaalt een vastgesteld bedrag voor mijn inzet, we kopen alleen datgene in wat u daadwerkelijk nodig heeft en alles wat we inkopen wordt een-op-een aan u gefactureerd. Samen houden we de kosten zo goed mogelijk in de gaten.

Ik opereer door zuid oost Brabant en heel Limburg. Op verzoek echter ook buiten deze regio. Bezoek voor meer informatie mijn site: www.jetverberneritueelbegeleider.nl

Contact

Bezoekadres:
Observantenstraat 19
6001AL Weert

Postadres:
Observantenstraat 19
6001AL Weert

E-mail: jetverberne@hotmail.nl
Web: www.jetverberneritueelbegeleider.nl
Telefoon / mobiel: +31622300614

Jet Verberne Ritueelbegeleider is ook te vinden op Uitvaartsite.nl, Uitvaartkaart.nl en Uitvaart-Eindhoven.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn