nieuws

Facultatieve
Sponsors

Matrice Uitvaartbegeleiding presenteert nieuwe kledinglijn

16 september 2008


“Bij unieke, persoonlijke uitvaarten ‘op maat’ hoort kleding voor mijn uitvaartbegeleidsters die ook op maat is”. Zo presenteert Helen Teunissen, directeur en eigenaar van Matrice Uitvaartbegeleiding in Schiedam, de nieuwe kledinglijn. “Zo’n tien jaar hebben we in mooie confectiepakken gelopen maar het werd tijd voor een nog persoonlijker stijl. Ik wist al snel dat ik dat niet moest zoeken in speciaalzaken voor bedrijfskleding en de uitvaartbranche, dus ben ik op zoek gegaan naar een ontwerper.”

Iedereen die in de uitvaartbranche werkt weet dat de kleding tijdens een uitvaart perfect moet zijn. Het moet er goed uit zien, prettig zitten, nergens hinderen en alle werkzaamheden mogelijk maken. Helen Teunissen: “Maar ik zocht meer dan dat. Ik wilde kleding met klasse, maar ook met kleine verrassingen. Stijlvol maar zeker ook apart.” Een imagoadviseur, Erica Pach van Be-Your-Best zocht mee naar de juiste mensen. Zij kwam uit bij Jorise de Jong, een jonge ontwerpster uit Amsterdam. Samen met Els Roseboom van Fashion Design werd een pak ontworpen en vervaardigd.

Helen Teunissen: “Met mijn team uitvaartbegeleidsters waren er vele keuzes te maken. Dat begon al bij de keuze voor een rok of broek. Er werken alleen vrouwen bij Matrice: dus een rok? We willen een moderne uitstraling: dus een broek? En welke kleur(en)? We wilden geen grijs of zwart en niet weer het donkerblauw van de eerdere kleding.”
Het resultaat is te zien op de foto’s. Een pak in paarse tinten, met bijzondere details. Helen Teunissen: “Alle details doen er toe. Ik vind het belangrijk dat mijn medewerksters zich goed voelen in het pak. Het moet als het ware bijdragen aan elke keer weer die uitdaging: een unieke uitvaart begeleiden. Maar het luistert wel nauw. Het pak moet bij elke uitvaart, bij elke familie gedragen kunnen worden. Chique en alternatief, jong en oud. Het pak mag gezien worden maar mag ook niet alle aandacht trekken. In feite moet het opvallend onopvallend zijn.” Een uitvaartbegeleidster voegt toe: “We moeten er tijdens een uitvaart niet uitzien als de moeder van de bruid.”

En het pak in de praktijk? Teunissen: “Ik ben er erg blij mee. Het staat iedereen prachtig! En wat erg belangrijk is: de reacties van anderen zijn enthousiast. Het is precies geworden zoals ik wilde: stijlvol én apart.”

Foto's: Aad van der Griendt