nieuws

Facultatieve
Sponsors

GUV verlaagt uitvaartkosten met 1.000 euro

9 augustus 2017


Foto: v.l.n.r. Ton de Jong, Bert van Asselt en Ans Masselink-Winters, Foto: Etienne Icking

Sinds de overname van Tomesen uitvaartverzorging zijn er een groot aantal zaken veranderd.
Het meest in het oog springende is de enorme tariefsverlaging. Terwijl de dienstverlening juist uitgebreid is en op een hoger niveau gebracht werd.

Ton de Jong, uitvaartbegeleider bij GUV, noemt een aantal voorbeelden: ”Een opbaring kostte in Dennenlust in Zelhem en De Burcht (Terborg) bij Tomesen inclusief twee bezoeken zo’n 780 euro, bij GUV is dit nu 440 euro! Het tarief van de uitvaartbegeleiding was bij Tomesen 2.092 euro, bij GUV is dit nu 1.485 euro! Daarnaast werd ook het rouwvervoer goedkoper en professioneler met eigen luxe auto’s en medewerkers die gespecialiseerd zijn in de laatste verzorging.”


Maar GUV investeerde ook in de dienstverlening naar nabestaanden, aldus Ans Masselink-Winters, uitvaartbegeleidster bij GUV: “Nieuwe geluidsinstallaties voor op de begraafplaatsen. Een nieuwe telefooncentrale met een centraal meldnummer waardoor we beter bereikbaar zijn. Verzorgingstafels waarmee de laatste verzorging respectvoller gedaan kan worden. Nieuwe computers en drukwerk apparatuur waardoor er nog mooier drukwerk gemaakt kan worden en de nabestaanden nog sneller van informatie voorzien kunnen worden. En omdat we nu bij GUV horen, is er veel meer mogelijk. We hebben er veel collega’s bij gekregen met ook allemaal veel ervaring. Zo leren we elke dag van elkaar.”

Bert van Asselt, directeur bij GUV, licht toe: “GUV is een organisatie zonder winstoogmerk. En dat is niet alleen maar een loze kreet, dat maken wij voor nabestaanden ook waar! Ondanks dat wij investeren in onze medewerkers, gebouwen en materieel, houden wij de prijzen zo laag mogelijk.
Natuurlijk kost het in stand houden van uitvaartcentra zoals Dennenlust in Zelhem en De Burcht in Terborg veel geld en hebben wij ook geïnvesteerd in eigen rouwauto’s, toch hebben wij de prijzen sterk verlaagd voor de nabestaanden die gebruik maken van de uitvaartzorg van GUV. Ook mensen die elders, bijvoorbeeld bij Monuta, Dela of Yarden verzekerd zijn kunnen we nu helpen en garanderen dat ze bij GUV goedkoper uit zijn.”

Annie Steenbergen (niet op de foto) is er blij mee. “Bij GUV lijkt alles vanzelfsprekend. Zorg voor nabestaanden en voor de overledene staat hoog in het vaandel. Als we nu iets aankaarten, dan wordt er meteen actie ondernomen. De geluidsinstallatie is wel een sprekend voorbeeld. Toen we vertelden dat die al lang slecht was, stond er binnen een paar dagen een nieuwe geluidsinstallatie. En zo ging het ook met een simpele kruimelzuiger, maar ook met een duizenden euro’s kostende verzorgingstafel. Aan het begin moest ik ook de kat uit de boom kijken, maar dit zijn echt betrokken mensen die professioneel werken. Zorg voor nabestaanden met tijd en aandacht. En dan is het door GUV ook nog eens 1.000 euro goedkoper geworden. Ik ben blij dat ik voor hen werken mag.”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn