nieuws

Facultatieve
Sponsors

GUV & Tomesen schenkt aan Sravana en Hospice De Lelie

30 november 2016

Talloze reacties

GUV heeft in de maand mei Tomesen Uitvaartverzorging overgenomen. Daarom is in augustus de GUV Uitvaartinformatie krant uitgebracht om de bevolking in het nieuwe werkgebied Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem en Bronckhorst goed te informeren. Maar ook in het bestaande werkgebied is deze zeer informatieve krant verspreid. Zo kon men o.a. lezen dat GUV een organisatie is zonder winstoogmerk en daarom de prijs van een uitvaart bij GUV Tomesen Uitvaartverzorging met 500 euro kon verlagen.

Talloze reacties

De heer Van Asselt, directeur van GUV is blij met de talrijke positieve reacties. “We kregen vanuit allerlei kanten heel veel respons. Velen wisten niet dat uitvaartverzorging ook anders en zo veel goedkoper kan en dat men niet verplicht is de uitvaartverzekeraar te bellen. We hebben velen kunnen uitleggen dat men altijd voor GUV kan kiezen en wij er garant voor staan dat men niets extra betaalt.

Goede doelen Puzzel: zonder winst

In de krant stond ook een “Goede doelen puzzel” waarmee de inzenders van het goede antwoord konden sparen voor Stichting Sravana in Doetinchem en Hospicegroep De Lelie in Winterswijk.
De naam Hospicegroep duidt aan dat men niet alleen in De Lelie waakt bij het levenseinde, maar dat deze vrijwilligers ook bij de mensen thuis waken.
Rita ter Bogt en Ank Horstink, uitvaartbegeleidsters bij GUV en GUV Tomesen kennen deze organisaties goed. “Beide organisaties bieden zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven. En dat doen zij op basis van het werken met vrijwilligers. Ze zijn beide aangewezen op subsidies, donateurs, sponsors en giften.
Juist daarom heeft GUV er voor gekozen de opbrengsten te schenken aan deze twee goede doelen.
De puzzel in de uitvaartinformatie krant heeft veel respons gehad. Honderden inzendingen kregen we binnen via de mail. Daarnaast kregen we ook zeker honderd briefjes binnen die allemaal het goede antwoord bevatten: Zonder winst.”


Foto: Bert van Asselt Op de foto: v.l.n.r. Rita ter Bogt, Arjan Jonge Vos, Joke Verwey, Trudy Kouwen en Ank Horstink.

1.000 euro voor zowel Sravana als De Lelie

Het resultaat was voor Arjan Jonge Vos (bestuursvoorzitter) en Joke Verwey (coördinator) van Hospice de Lelie en Trudy Kouwen (coördinator) van Sravana een grote verassing. “Nadat we gebeld waren of GUV een bijdrage aan ons werk mocht leveren via deze puzzel waren we al blij. En we hoopten natuurlijk dat een flink aantal mensen het antwoord in zou zenden. Dat we elk 1.000,- euro mogen ontvangen vinden we natuurlijk helemaal geweldig! Wij bedanken de vele inzenders waardoor wij dit grote bedrag mochten ontvangen.” Trudy Kouwen was nog onbekend met de werkwijze van GUV maar reageerde enthousiast. “Ik had nog maar incidenteel contact gehad met GUV en wist niet dat ze anders werkten dan de commerciële uitvaartorganisaties. Maar er is me veel duidelijk geworden en ik ben blij verrast met de mogelijkheden die zij kunnen bieden. Ook op het gebied van klinische lessen en rondleidingen voor mensen in de zorg. Daar gaan we zeker gebruik van maken.”

Arjan Jonge Vos en Joke Verwey voegden toe: ”We kennen GUV al langer en zijn blij met hun werkwijze en met de geweldig betrokken medewerkers. Van chauffeur en verzorgers tot de uitvaartbegeleiders en directie; iedereen is echt persoonlijk betrokken. Ze komen op voor de nabestaanden en dat raakt ons.”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel