nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gooische Uitvaartverzorging op iPad!

27 oktober 2010

Als eerste ondernemer in Nederland gaat de Gooische Uitvaartverzorging (GUV) met de iPad op pad! De uitvaartleiders van GUV zijn al druk doende om zich het gebruik van de iPad eigen te maken. Met ingang van januari 2011 zal de bespreking van een uitvaart met behulp van deze vorm van automatisering gaan plaatsvinden.

Afbeeldingen van kisten, van verschillende soorten van rouwvervoer etc. zijn uiteraard beschikbaar op deze wel zeer compacte computer met zijn afmetingen van 24,2 cm x 18,9 x 1,34 cm. Alle noodzakelijke gegevens zullen tijdens het regelgesprek worden ingevoerd.

Rob IJntema, directeur van GUV: Wij hebben bewust nooit over willen gaan op het gebruik van een laptop tijdens een bespreking. Wij zijn van mening dat een laptop een fysieke en psychologische barrière opwerpt tussen de nabestaanden en de uitvaartleider. Tot nu toe hebben wij er daarom voor gekozen om nog altijd handmatig alle gegevens op een bespreekformulier in te vullen. Natuurlijk wilden wij graag automatiseren, maar niet ten koste van alles en zeker niet ten koste van het essentiële contact met de nabestaanden. Het compacte formaat van de iPad en de gebruiksvriendelijkheid van ons, samen met Hans Denissen van Dastex Data ontwikkelde, digitale bespreekformulier hebben ons doen besluiten dat dit voor ons het juiste moment en het juiste middel is om deze stap te zetten.

Diverse reacties van nabestaanden (“wat goed dat de overzichtelijkheid van de informatie er wel is, maar niet dat grote, logge, onpersoonlijke apparaat aan tafel”) bevestigen dat wij hiermee een uitstekende keuze hebben gemaakt.


Rob IJntema, directeur
Gooische Uitvaartverzorging
Oktober 2010