nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Uitvaart Informatie Hulplijn voorziet duidelijk in behoefte!

25 mei 2009

Ook in 2009 zal de Uitvaart Informatie Hulplijn wederom in een groeiende behoefte voorzien. De verwachting is dat er dit jaar ruim 3000 vragen beantwoord zullen gaan worden, een groei van maar liefst 50% ten opzichte van 2008.

Groei
De Uitvaart Informatie Hulplijn is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedachte dat er grote behoefte zou bestaan aan een laagdrempelig informatiepunt waar direct, kosteloos en geheel vrijblijvend vragen rondom het levenseinde gesteld kunnen worden. Daartoe is vanuit een aantal toonaangevende ondernemingen die op dit vlak werkzaam zijn, de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie opgericht, die de Uitvaart Informatie Hulplijn in stand houdt. Sinds de oprichting zijn er ruim 16.000 mensen die op deze laagdrempelige wijze een antwoord gekregen hebben op de vraag die zij hadden rond een sterfgeval. Daarnaast wordt ook de website van de Uitvaart Informatie Hulplijn druk bezocht. Op de website worden zeker 7.500 bezoekers in 2009 verwacht. Dit betekent een groei van 20%.

Netwerk
Ook het aantal bedrijven en instanties die de Uitvaart Informatie Hulplijn ondersteunen is sterk gegroeid. Op dit moment kan er een beroep gedaan worden op 20 Participanten en 40 Vrienden van de SCU om zo een antwoord te kunnen geven op elke vraag die gesteld wordt. Participanten zijn bedrijven uit onder meer Twente en de Achterhoek die te maken hebben met de uitvaartbranche, zoals uitvaartverzorgers, crematoria, steenhouwers, musici voor livemuziek tijdens de uitvaart en de rouwbloemist. Maar het gaat ook om de deskundigheid van de notaris, de krant, sprekers bij uitvaarten etc. Aan de andere kant zijn er een groot aantal instanties, verenigingen en stichtingen (gebundeld in “Vrienden van de SCU”) die zelf ook met vragen rondom dit thema in aanraking komen en van daaruit deskundigheid hebben waarop een beroep gedaan kan worden. Dankzij de steun van deze bedrijven en instellingen kan de Uitvaart Informatie Hulplijn zoveel mogelijk informatie over alle zaken rondom een overlijden verstrekken.

Altijd bereikbaar
De Uitvaart Informatie Hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar bereikbaar is. Het principe is eenvoudig. Wie vragen heeft rondom het overlijden, belt 0800 –
44 44 000. De vragen die binnenkomen zijn zeer uiteenlopend. Hoe stel ik een testament op? Hoe zit het precies met erfrecht? Wat zijn de kosten van een rouwadvertentie? Wat zijn de mogelijkheden voor asbestemming? Wie kan een toespraak verzorgen tijdens de uitvaart? Waar kan ik mij laten verzekeren voor een uitvaart? Welke kisten zijn er mogelijk? Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, aarzel dan niet en bel de Uitvaart Informatie Hulplijn op 0800 – 44 44 000.