nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Uitvaart Informatie Hulplijn: nu ook in de Achterhoek!

20 november 2006

De Uitvaart Informatie Hulplijn: nu ook in de Achterhoek!

Vanwege het grote succes in Twente is besloten om de Uitvaart Informatie Hulplijn uit te breiden naar de Achterhoek.

Iedereen die een vraag heeft die te maken heeft (of kan hebben) met een overlijden kan terecht bij de Uitvaart Informatie Hulplijn 7 dagen per week, 24 uur per dag op 0800 – 44 44 000 (gratis). Het gaat hierbij om vragen zoals: “Hoe regel ik een uitvaart?” Veel ouders willen dit weten om alles zo goed mogelijk vooraf te regelen. Zeer regelmatig komen er ook vragen voor over het erfrecht. Bijvoorbeeld op welk erfdeel iemand recht heeft of juist dat iemand graag afstand wil doen van zijn of haar rechten omdat er schulden zijn.

Maar men kan ook terecht bij de Uitvaart Informatie Hulplijn met vragen over het soort muziek dat gedraaid kan worden bij een uitvaart, voor telefoonnummers van instanties die hulp kunnen bieden bij rouwverwerking, vragen over gedenkstenen, over rouwkransen, gedichten voor rouwadvertenties. Daarnaast stelt men vragen over uitvaartverzekeringen, asbestemming na een crematie, over begraafplaatsen, over de mogelijkheden om rouwreportages te maken e.d.

De Uitvaart Informatie Hulplijn wordt gesteund door een groot aantal bedrijven uit o.a Twente en de Achterhoek, allemaal verwant aan de uitvaartbranche. Daarnaast wordt de hulplijn ook ondersteund door bijna veertig “Vrienden van de SCU”, allen non-profit organisaties. Dankzij de steun van deze bedrijven en instellingen kan de Uitvaart Informatie Hulplijn duizenden mensen helpen aan informatie over alle zaken rondom een overlijden.

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, aarzel dan niet en bel de Uitvaart Informatie Hulplijn op 0800 – 44 44 000