nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Uitvaart Informatie Hulplijn: 2000 keer een hulpvraag beantwoord

18 januari 2005

Twee jaar geleden is de Uitvaart Informatie Hulplijn voor Twente opgericht door de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie (SCU). Deze hulplijn kan men gratis bellen, 24 uur per dag, 7 dagen per week (0800 – 44 44 000) voor alle vragen rond een overlijden. Inmiddels heeft de hulplijn haar waarde bewezen. Ruim tweeduizend Twentenaren hebben op deze laagdrempelige wijze antwoord gekregen op vragen rond een sterfgeval.

Het gaat hierbij om vragen zoals: “Hoe regel ik een uitvaart?” Vaak willen ouders dit weten omdat ze alles goed willen regelen en alvast willen laten vastleggen, zodat hun kinderen niet voor onduidelijkheden komen te staan.
Zeer regelmatig komen er ook vragen voor over het erfrecht. Bijvoorbeeld op welk erfdeel iemand recht heeft of juist dat iemand graag afstand wil doen van zijn of haar rechten omdat er schulden zijn.
Maar men kan ook terecht bij de Uitvaart Informatie Hulplijn met vragen over het soort muziek dat gedraaid kan worden bij een uitvaart, voor telefoonnummers van instanties die hulp kunnen bieden bij rouwverwerking, bij het verwerken van het verlies van kinderen, vragen over gedenkstenen, gedichten voor rouwadvertenties, vragen over rouwkransen. Daarnaast stelt men vragen over uitvaartverzekeringen, asbestemming na een crematie, over begraafplaatsen, over de mogelijkheden om rouwreportages te maken en over hoe een huis leeg geruimd kan worden na een overlijden als dit noodzakelijk mocht zijn.

Dit is nog maar een klein overzicht van alle vragen die er maandelijks binnenkomen. Momenteel wordt de Uitvaart Informatie Hulplijn ruim 100 keer per maand gebeld. Daarnaast wordt de internetsite, www.uitvaartinformatiehulplijn.nl, door vele duizenden geraadpleegd.

De Uitvaart Informatie Hulplijn wordt gesteund door een groot aantal, vooral Twentse, bedrijven, die allemaal verwant zijn aan de uitvaartbranche. Daarnaast wordt de hulplijn ook ondersteund door een dertigtal “Vrienden van de SCU”, allen non-profit organisaties. Dankzij de steun van deze bedrijven en instellingen kan de Uitvaart Informatie Hulplijn zoveel mogelijk informatie over alle zaken rondom een overlijden verstrekken.

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, aarzel dan niet en bel de Uitvaart Informatie Hulplijn op 0800 – 44 44 000.