nieuws

Facultatieve
Sponsors

Consumentenbond: ‘Naturapakketverzekering Nuvema prima keus’

3 januari 2012

Uit onderzoek van de Consumentenbond naar uitvaartverzekeringen blijkt dat de naturapakketverzekering van Nuvema een prima keus is wanneer men overtuigd wil zijn van een goed geregelde uitvaart, zowel organisatorisch als financieel.

Nuvema biedt als enige verzekeraar een pakketverzekering op maat die jaarlijks aangepast wordt. De kosten van de gekozen regionale uitvaartondernemer en begraafplaats worden in de polis meegenomen en een wijziging van de tarieven wordt jaarlijks bijgehouden. Daardoor komen nabestaanden niet voor extra kosten te staan bij het regelen van de uitvaart van hun overleden dierbare. Het onderzoek - dat in de consumentengids van januari 2012 is verschenen – vergelijkt aanbieders van zowel naturapakketverzekeringen als kapitaalverzekeringen.

Emile de Jong, commercieel directeur van Nuvema Uitvaartverzekering is blij met het onderzoek. “Het overzicht in de Consumentengids heeft mijn inziens zeker toegevoegde waarde. Een uitvaart kost veel geld en het is de moeite waard om stil te staan bij de vraag of je het belangrijk vindt de uitvaart goed te regelen als jezelf of een familielid komt te overlijden. Het onderzoek van de Consumentenbond geeft een duidelijk overzicht wat de mogelijkheden zijn. Als je zeker wilt zijn dat alles volgens de wensen van de overleden persoon verloopt en niet voor onverwachte extra (hoge) kosten wilt komen te staan, dan is de naturapakketverzekering van Nuvema een prima keus volgens het onderzoek. En met deze constatering van de Consumentenbond zijn we blij, want op die manier is er veel meer tijd en ruimte voor het emotionele aspect van de uitvaart”, aldus De Jong.

Naturapakketverzekering versus kapitaalverzekering
De Consumentenbond onderzocht zowel aanbieders van natura verzekeringen als aanbieders van een kapitaalverzekering. De grotere verzekeraars bieden vrijwel alleen kapitaalverzekeringen aan, waarbij na overlijden een vast bedrag uitgekeerd wordt aan de nabestaanden. De bedoeling is om van dit geld de uitvaart te betalen, maar dat is geen verplichting. Bij een naturapakketverzekering wordt geld uitgekeerd waarmee nabestaanden uitsluitend een pakket uitvaartdiensten kunnen kopen. Binnen de verzekeraars die naturapakketverzekeringen aanbieden komt Nuvema dus als een goede keus uit de bus, vooral voor consumenten die kwaliteit belangrijker vinden dan alleen de laagste prijs. Emile de Jong: “Onze natura-uitvaartverzekering wordt al sinds 1949 gebaseerd op de diensten en kosten van de regionale uitvaartverzorger. Onze visie is dat elke uitvaart anders is, waarbij persoonlijke wensen en lokale gebruiken een belangrijke rol spelen. Een goede uitvaartverzekering houdt hier rekening mee, zodat je alleen betaalt voor de diensten die de overledene wenst. En als deze duidelijk zijn omschreven komen er niet snel extra kosten bij. Deze werkwijze is wel zo eerlijk en dat vinden wij erg belangrijk”.

Over Nuvema Uitvaartverzekering
Nuvema Uitvaartverzekering bestaat sinds 1949 en heeft ruim 300.000 klanten in heel Nederland. Door het persoonlijke advies van de 75 uitvaartadviseurs en de nauwe contacten met 300 lokale uitvaartverzorgers is de uitvaartverzekering van Nuvema op maat gemaakt en daardoor volledig passend bij de uitvaartwensen.


Onderzoeksopzet
In oktober 2011 onderzocht de Consumentenbond de uitvaartverzekeringsbranche. De resultaten van de onderzoeker, de heer J. Klinckenberg, staan vermeld in de Consumentengids van januari 2012.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel