nieuws

Facultatieve
Sponsors

Barz United en GUV voor sporten en bewegen

18 november 2015


Foto: Iwan Koster

De in Aalten opgerichte Barz United gaat een plek creëren waar door iedereen in de buitenlucht gratis gesport kan worden. En GUV wil daar graag 500 euro aan bijdragen.

De intitiatiefnemer is René weggemans, 30 jaar oud en woonachtig in Aalten. René licht zijn motivatie enthousiast toe: “Nadat ik wat video's had gezien op het internet waarin calisthenics atleten lieten zien wat deze sport inhield, werd ik gemotiveerd om dat soort oefeningen ook te leren. Ik ben begonnen met trainen in mijn achtertuin en het beviel mij zo goed dat ik anderen ook wilde motiveren om met calisthenics te beginnen.
Zo doende heb ik Barz United opgericht en een team van gemotiveerde jongens en meiden bij elkaar gezocht. Met dit team, onze Facebookpagina en website willen wij mensen in Aalten en omstreken kennis laten maken met de mooie sport calisthenics. Wij zouden graag nog meer mensen motiveren om mee te doen en om eventueel ons team te versterken. Aangezien we uiteraard niet alle ruimte hebben in de achtertuin voor heel veel mensen zijn we op zoek gegaan naar plekken om deze sport te kunnen beoefenen.

Helaas moesten we tot de conclusie komen dat dit niet in Aalten aanwezig is. Daarom willen wij ervoor zorgen dat deze plek er wel komt en op die manier bijdragen aan een gezondere samenleving.
Dit willen we doen door middel van een calisthenics park. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen, jongeren maar ook de ouderen weer wat meer gaan bewegen, in plaats van zoveel tijd te besteden in huis met computers, televisies en alle andere elektrische apparatuur. Sportverenigingen en dure abonnementen zijn niet voor iedereen betaalbaar meer in deze tijd. Daarom willen wij het sporten voor iedereen toegankelijk maken en willen we een sportieve ontmoetingsplek creëren waar iedereen gratis gebruik van kan maken, maar daar hebben wij de steun van veel anderen nodig!”

Bert van Asselt, directeur van GUV, kwam in aanraking met René Weggemans bij AD’69, waar René hem vertelde over zijn plannen. “Hierop hebben wij bij GUV besloten hieraan een bijdrage te gaan leveren. Een dergelijk goed initiatief wat jongeren naar buiten wil halen om gezond bezig te zijn, dragen wij een warm hart toe. Natuurlijk is Barz United er nog niet, maar met onze bijdrage van 500 euro zijn ze weer een heel stuk verder. Ik heb begrepen dat er nog 28 andere sponsoren zijn die een bijdrage willen leveren aan dit mooie intiatief. Deze zijn allemaal te vinden op de website van Barz United. www.barzunited.nl
We moeten met z’n allen er voor zorgen dat de jeugd, maar ook de oudere jongere blijft sporten. Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zo maar een gezegde. Je kunt geestelijk ook beter presteren als je lichaam gezond is. Een belangrijke les in deze tijd van achter de tablet, de telefoon, de tv en de pc zitten. Actief wordenis een goede zaak! Wij hopen dat velen het voorbeeld van GUV gaan volgen!”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn