nieuws

Facultatieve
Sponsors

App "Condole" Condole biedt nu ook een chat voor rouwenden

11 april 2023

Laagdrempelige hulp

Soms is het fijn om je verhaal te kunnen vertellen. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat dit binnen de eigen kring van familie en vrienden kan. Daarom chat je vanaf nu (anoniem) over je verlies via de Condole app. Vrijwilligers van Slachtofferhulp Nederland, 113 Zelfmoordpreventie en Vereniging leven met dood zijn via de app bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Laagdrempelige hulp

Met het toevoegen van de chat-functie willen de partijen er samen voor zorgen dat niemand zich alleen of eenzaam voelt in zijn of haar rouwproces. “We kennen allemaal wel het gevoel dat je niemand tot last wilt zijn maar eigenlijk wel de behoefte voelt om je verhaal te delen. De vrijwilligers zullen je verhaal nooit als “last” ervaren en altijd open staan om naar je te luisteren.” Aldus Yvette den Hartog, oprichter van Condole.
Met de nieuwe functionaliteit bieden de aangesloten uitvaartondernemers vanaf nu een extra vorm van nazorg aan hun families zonder hiermee bezig te hoeven zijn.

Beschikbaarheid

De chat is zeven dagen per week bereikbaar voor een persoonlijk gesprek en onderverdeeld in hulp na zelfdoding, hulp na een ingrijpend verlies (als een ongeluk, doodslag of moord-ervaring) en algemene rouwbegeleiding. Als blijkt dat men extra ondersteuning nodig heeft, kan men via de app ook in contact treden met een gecertificeerd rouwbegeleider in de buurt.

Kijk voor meer informatie op www.condole.nl of download de app gratis en ervaar het zelf.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >