nieuws

Facultatieve Dela
Sponsors

‘Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen'

Inspirerend en taboedoorbrekend werkboek

15 februari 2017

Van budgettips tot wat er allemaal kan en mag bij een uitvaart

Zondag 5 februari is het eerste exemplaar van het boek ‘Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen’ uitgereikt aan Maria de Greef, uitvaartpionier en directeur van opleidingsinstituut Funiq.

Van budgettips tot wat er allemaal kan en mag bij een uitvaart

Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen helpt je op een speelse manier na te denken over je eigen afscheid en uitvaart. Een werkboek vol informatie en ideeën. Voor iedereen die stil wil staan bij zijn of haar eigen afscheid, of zich afvraagt wat daar allemaal bij komt kijken. Na je overlijden kan het door je nabestaanden gebruikt worden bij het vormgeven van jouw afscheid en uitvaart. Dit praktische werkboek vol informatie en tips over het afscheid en de uitvaart is vanaf heden te bestellen voor € 18,95 via www.platformnel.nl
Het boek ‘Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen’ sluit aan bij de behoefte meer over de dood en het eigen afscheid te praten. Het is tot stand gekomen dankzij de bijdrage van ruim 200 crowdfunders.

Het boek is fraai vormgegeven, bevat heldere illustraties en nodigt uit om doorheen te bladeren, te lezen en je eigen notities te maken. In vier hoofdstukken neemt het je mee langs de verschillende facetten van het afscheid en de uitvaart.

Boekpresentatie: een goed gesprek over de dood

De boekpresentatie zondag 5 februari was een groot succes. De theaterzaal van De Cereolfabriek in Utrecht zat goed vol. Een keur aan sprekers deelde persoonlijke en professionele verhalen over afscheid, rouw en uitvaart.
Een greep uit de eerste reacties: ‘De tijd is rijp om mensen aan te sporen tijdig na te denken over hun dood, daar hoef je dus niet bejaard voor te zijn’ en ‘Benieuwd naar de inspiratie die dit boek gaat geven voor mijn eigen afscheid’.


Initiatiefnemers

Platform NEL is een initiatief van Simone Scholts, Meta Stevens, Yvon Thewessen en Margon de Vries. Zij zijn allen werkzaam in en rond de uitvaart. In hun dagelijkse praktijk misten ze goed materiaal om mensen zelf over hun eigen afscheid te laten nadenken. Ze hebben zich verenigd in Platform NEL (Nu En Later, http://www.platformnel.nl).

Platform NEL

Platform NEL heeft als doelstelling het onderwerp ‘de dood’ weer terug te brengen in het leven van alledag. Praten over de dood en het eigen afscheid gebeurt nog steeds niet veel en is ook niet gemakkelijk. Maar wel belangrijk en vaak verrassend leuk om te doen. Het boek is ontstaan vanuit de visie dat een waardevol afscheid recht doet aan de persoon die iemand was.

praktische informatie over het boek

prijs € 18,95 te bestellen via www.platformnel.nl ISBN 978-90-826491-0-9
Omvang 60 pagina’s en 8 pagina’s omslag formaat 21x 21 cm
Idee, concept en redactie Simone Scholts, Meta Stevens, Yvon Thewessen en Margon de Vries
Tekst Meta Stevens en Yvon Thewessen
Vormgeving Yvon Thewessen
Eindredactie Andrike Barwegen Illustraties Eric Duyvis

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel