nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Helpt steunt Ima afscheidszorg bij Herinneringsdag

8 juli 2018


Op zondag 10 juni overhandigde Hans Scheel, Relatiemanager bij Monuta, een cheque ter waarde van € 1000- aan Ruth van den IJssel van Ima afscheidszorg. De overhandiging vond plaats tijdens de Herinneringsdag die Ima afscheidszorg organiseerde bij Fort Nigtevecht. Het bedrag investeren ze in het kunnen organiseren van deze indrukwekkende dag.

Ima afscheidszorg begeleidt ouders bij het welkom heten en afscheid nemen van hun pasgeboren baby. Voor deze ouders verzorgen ze jaarlijks een Herinneringsdag. Een dag die bedoeld is voor alle ouders die afscheid hebben moeten nemen van hun pasgeboren baby.


Ervaringen en herinneringen delen

Ruth: “Voor ouders die hun kind bij de geboorte zijn kwijtgeraakt, is het vaak prettig om ouders te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Met hen je ervaringen en herinneringen kunnen delen is fijn. De focus lag deze dag dan ook op de liefde voor hun kindje, iets wat een positieve blik op de toekomst teweeg brengt. Tijdens de Herinneringsdag was er dan ook voldoende ruimte voor contact met elkaar en voor een hapje en drankje. Ook waren er verschillende activiteiten gepland om ouders steun te kunnen bieden.”

Liefde en trots voor hun baby

De ontroerende foto expositie van Ima afscheidszorg over ‘Oneindige liefde’ was deze dag te bezichtigen. Het liet de liefde en trots zien van ouders voor hun baby. Zangeres Coby Grant uit Australië bracht het door haar geschreven lied Winterbear ten gehore. Dit emotionele lied schreef ze voor een gezin dat hun pasgeboren zoon verloor. Het liedje bleek vele mensen te raken en is inmiddels al miljoenen keren over de hele wereld gedeeld. Ook vonden er drie workshops plaats waaruit ouders konden kiezen: Ine Mulder van Monumentalista maakte een prachtig herinneringssymbool, Nina Schipper gaf een les in yoga en visualisatie en Marian van Weert, eigenaresse van Fort Nigtevecht, begeleidde een wandeling. Tot slot vond er een herinneringsritueel plaats waarbij ouders de naam van hun kind op een papieren bloemetje konden schrijven. Alle bloemetjes werden in het water gelegd en ontvouwden zich zodat de namen zichtbaar werden. “Alle activiteiten brachten veel emoties, maar ook mooie momenten teweeg”, geeft Ruth aan.

Podium voor de herinnering

“Met deze Herinneringsdag krijgen ouders een podium om de herinnering aan hun overleden kindje levend te houden”, vertelt Hans Scheel. “Ervaringen kunnen delen met lotgenoten is goed voor het verwerken van het verdriet en daarnaast geeft zo’n dag als deze hoop voor de toekomst. Deze aandacht voor de verwerking van het verdriet, sluit dan ook naadloos aan bij het gedachtegoed van Monuta. Dat is dan ook de reden dat Monuta Helpt Ima afscheidszorg steunt bij de Herinneringsdag.”

Steffie en Tom, ouders van Loek

Tessa en Joost, ouders van Amy

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE