Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vrouw van dominee start uitvaartonderneming


1 april 2015

Vraag nummer: 42024

Wat is er bekend over het starten van een uitvaartonderneming mede door de echtgenote van de dominee in een dorp waar haar man praktiseert?
De oprichtster is Raadslid in de Gemeente en heeft de vrouw van de dominee aan zich verbonden als medewerkster/eigenaar?
In datzelfde dorp is sinds 8 jaar al een uitvaartonderneming (eenmanszaak) gevestigd. Het riekt m.i. naar oneerlijke concurrentie, misleiding van de dorpsgenoten/kerkelijke leden, zij kunnen het idee hebben geen keus te hebben omdat de domineesvrouw aan deze onderneming verbonden is. Is dit wel zuiver juist vanwege de positie van de dominee? Er zou misbruik van de omstandigheden gemaakt kunnen worden bijv. bij een bezoek van een terminale kerkganger. Dat is namelijk niet te controleren. Hoe wordt hiernaar gekeken?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Mij is niets bekend over het starten van een uitvaartonderneming mede door de echtgenote van de dominee in een dorp waar haar man praktiseert. Maar als u bedoelt om te vragen of dit wel is toegestaan en of dat dat een beletsel is, kan ik zeggen dat het toegestaan is en dat het geen beletsel is. Het is ook geen beletsel dat een startende ondernemer lid van de gemeenteraad is.

Ja, een nieuwe onderneming zal wel concurrentie opleveren. Toen u 8 jaar geleden uw onderneming begon was u ook concurrentie voor bestaande ondernemingen in de regio.
Maar ik zie niet dat die concurrentie per definitie oneerlijk is. Dat dorpsgenoten of kerkelijke leden het idee kunnen hebben geen keus te hebben omdat de domineesvrouw aan deze onderneming verbonden is, is niet zeker. Er is in elk geval geen enkele verplichting. Het kan ook juist zo zijn dat het mensen afschrikt.

Als het goed is heeft de bestaande onderneming in het 8-jarig bestaan veel goodwill opgebouwd. Zoveel, dat mensen zeggen 'Daar hebben we goede en fijne ervaringen mee. We gaan niet zomaar naar een ander omdat die nieuw is'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE