Uurtarief uitvaartleider


2 september 2002

Vraag nummer: 993  (oude nummer: 1325)

Mon, 2 Sep 2002 10:58:01 +0200 (CEST)

De crematieplechtigheid van mijn vader vond plaats in de aula van het crematorium. Wij hebben hiervoor 30 minuten extra de tijd genomen boven op de standaardtijd die vergoed wordt door de naturaverzekering van Yarden.
De uitvaartondernemer berekent 30 min. extra wachttijd van 3 chauffeurs en 3 volgauto's (Euro 67,50) en 1 uitvaartleider (Euro 96,-). Met name de kosten van de uitvaartleider komen mij erg hoog voor. Wat is uw oordeel hierover?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik vind het ook niet goedkoop, maar uurloon is in de regel ook vrij hoog. Het tarief voor de chauffeurs vind ik ook niet laag. Ik zou als ik u was eens bij verschillende uitvaartondernemingen navraag doen wat het bij hen zou kosten in vergelijkbare gevallen en daar 'uw' uitvaartondernemer mee confronteren. Ik kan alleen opmerken dat uitvaartondernemers vrij zijn in het bepalen van hun tarieven en dat sommige goedkoper en sommige duurder zijn. Wellicht is dit niet eens de allerduurste.

Mij lijkt het altijd zaak om vooraf duidelijk te vragen wat de kosten van een en ander zijn. Zelf vind ik het ook geen gek idee om na een overlijden, voorafgaand aan de beslissing wie je voor de uitvoering in de arm neemt, twee ondernemingen om een vrijblijvende offerte te vragen. We zijn het in Nederland niet gewend, maar waarom niet? Het zou in ieder geval dit soort gevoelens van onvrede kunnen voorkomen.

mr W.G.H.M. van der Putten

2 september 2002

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn