Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Leedschade


22 juli 2017

Vraag nummer: 51427

Geachte heer,
Op 24 juni is ons moeder overleden toen contact opgenomen met de uitvaart ze zouden alles regellen op 29 juni zouden we vertrekken naar maroco daar aangekomen op schiphol bleek dat de kist niet aanwezig te zijn ik ben gaan bellen naar uitvaart die zegt dat ze is geleverd daar op schiphol wisten ze van niks de piloot kon niet meer wachten dus vertrok het vliegtuig zonder kist uitvaart beloofde mij dat als nog savond zou vetrekken naar nador weer bleek er niks van te kloppen ik ben naar nador gevlogen zonder kist de kist hebben ze naar tanger gestuurd.een hoop gedoe mijn vraag kan schade vergoeding eissen?

Antwoord:

Geachte heer,

Mij lijkt dat de verantwoordelijke onderneming zeker een bepaalde genoegdoening zou behoren te verschaffen.

Echter, eerst zou precies uitgezocht moeten worden hoe de problemen zijn ontstaan. Waarom was de eerste keer de kist niet (op tijd) op Schiphol? Was de onderneming het vergeten, had de chauffeur verkeerde instructies of een lekke band, of was er overmacht? Hoe kon het dat de kist naar Tanger was gestuurd? Wie was daar verantwoordelijk voor? Was dat een fout van de uitvaartonderneming, of een fout van de vliegmaatschappij? Had de uitvaartonderneming dat moeten controleren en heeft ze dat gedaan?
Pas als u precies weet wie wat heeft gedaan, kan de juiste partij aansprakelijk worden gesteld.

Wat vergoed zou kunnen worden, is werkelijke schade, zoals extra kosten die u zelf hebt moeten maken. Emotionele schade, wat u 'leesschade' noemt, wordt volgens het Nederlandse recht vaak niet betaald. Maar het kan wel leiden tot korting op de rekening, waardoor het op hetzelfde neerkomt.

Als de uitvaartonderneming is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de BGNU, kunt u eventueel een klacht indienen bij de Ombudsman uitvaartwezen. Maar dan moet u eerst proberen om er samen met de uitvaartonderneming uit te komen. Pas als dat niet lukt, kunt u de hulp van de Ombudsman inroepen. Zie voor de mogelijkheden en procedure www.ombudsmanuitvaartwezen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE