Korten op uitkering begrafenisvereniging


27 april 2009

Vraag nummer: 6463  (oude nummer: 12873)

Regelmatig wordt door leden van een begrafenisvereniging een beroep gedaan op ons of wij de uitvaart willen verzorgen. de desbetreffende vereniging keert € 500 uit maar doordat de leden ons nemen ontvangen wij € 410. De € 90 die gekort wordt moeten we zelf betalen. De leden ontvangen gewoon € 500.
We zeggen het ook tegenn de leden, maar toch houdt de vereniging voet bij stuk. Mag dit zo maar.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat hangt van de voorwaarden van de polis of overeenkomst van de leden met de betreffende vereniging af. En van de overeenkomst die u met uw opdrachtgevers sluit.

Ik zie overigens geen reden om het 'tekort' van € 90,- voor eigen rekening te nemen, maar zou deze doorbelasten aan de opdrachtgever. Als deze voor u kiest zal hem of haar dat wel € 90,- extra waard zijn. En de extra kosten kunnen voor de opdrachtgever ook reden zijn om bij 'zijn' vereniging te klagen. Als hij/zij er niets van merkt, financieel, is er weinig reden tot klagen en blijft alles zoals het is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn