Geschil betaling extra kosten op zaterdag of maandag


21 maart 2004

Vraag nummer: 3001  (oude nummer: 4149)

Mijn vraag is ik wil op vrijdag mijn crematie laten plaats vinden de ondernemer zegt dat gaat niet want in het crematorium is geen plaats meer, u kunt wel op zaterdag maar daar zijn extra kosten aanverbonden, dan zeg tegen de ondernemer dan doet u het maar op maandag ja is goed zegt de ondernemer maar dan moet ik een dag uitstel aanvragen aan de gemeente en dat kost ook extra geld en een dag opbaring dat kost ook extra. Ik zeg tegen de ondernemer dat ik die kosten niet wil betalen daar ik niet gevraagd heb voor deze opties, maar volgens de ondernemer moet ik dat wel. Wie heeft in dit geschil gelijk. De ondernemer of ik.

Antwoord:

Geachte heer,

De ondernemer heeft gelijk. Als er op vrijdag geen plaats meer is in het crematorium, hebt u gewoon pech. Dat er extra kosten ontstaan zowel op de ene of de andere manier, is ook pech, maar geheel uw risico. U kunt misschien ook uitwijken naar een ander crematorium. Maar als dat een eindje uit de buurt is, bent u aan reiskosten ook een bedrag kwijt.
Inderdaad hebt u niet gevraagd om die opties, maar daar gaat het ook niet om. Als u een goedkope vakantiereis wilt boeken, maar men vol zit, hebt u ook pech. Idem als u naar de bioscoop wilt maar alle kaartjes verkocht zijn. Dat is allemaal gewoon uw risico.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn