Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Muziek (zelf gebrande CD verboden?)

8 november 2004

Vraag nummer: 3448 (oude nummer: 4903)

Voorlopig ben ik niet van plan om te komen te overlijden maar ik heb wel al door mijn zoon een cd laten branden met daarop de nummers die ik graag gedraaid wil hebben op mijn begrafenis die er toch ooit een keer van komt.Nu heb ik gehoord dat zelf gebrande cd's niet mogen in Zoetermeer of elders.Is dit zo???Ria

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Of het in Zoetermeer zo is, weet ik niet, maar ik heb wel vaker gehoord dat zelf gebrande CD's niet mogen.

De reden daarvan is dat de kwaliteit van die CD's vaak slecht is of in de loop der jaren slecht wordt. Men heeft verkeerde nummers opgenomen, of maar half en slechte bronnen met veel ruis en de betrouwbaarheid van sommige CD's is niet groot.
Dan blijken tijdens de rouwbijeenkomst storingen en daar wordt dan de begraafplaats of het crematorium op aangekeken. Daar komen klachten en ruzies en allemaal toestanden van. Men heeft daar zoveel ellende mee gehad dat men geen risico met eigen CD's wil nemen. Men wil helemaal zeker zijn van de kwaliteit van het geluid.

Maar vaak is het ook een probleem om niets. Sommige begraafplaatsen en vooral crematoria hebben hele grote collecties muziek, zodat de kans 99% is dat de nummers die u graag hoort daar al in de collectie zitten. Ze hebben echt niet alleen maar het Ave Maria en Mieke Telkamp. Ze hebben ook alles van Marco Borsato en ook hard rock metal en Bowie en verzin het maar. En als men het maar tijdig weet gaat men voor uw uitvaart ook die CD kopen die u wilt en ze nog niet in de collectie hadden. Ze hebben ook meerdere CD-spelers en kunnen zelf een mix maken, precies zoals u aangeeft. Maar men weet dan wel dat de technische kwaliteit goed is.
Maar wat ze niet willen is muziek met ruis, wat blijft hangen, afslaat, noem allemaal maar op.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder