Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vrienden willen waardig afscheid verzorgen


7 september 2009

Vraag nummer: 6847  (oude nummer: 13764)

op 3 sept hebben we vernomen dat onze vriend XX is overleden we zijn opzoek gegaan omdat de politie verder niks kon zeggen we kregen te horen contact te zoeken met familie maar die hebben officieel afstand gedaan we zijn bij het mortuarium uitgekomen en die melde ons dat de gemeente zijn begravenis op zich zal nemen wat kunnen we als vrienden doen om hem toch een waardig afscheid te geven dit is voor ons zeer belangerijk het kan niet zo zijn dat onze vriend eenzaam begraven of gecremeerd word help ons aub met een oplossing voor dit probleem alsvast bedankt

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U kunt als vrienden uiteraard de zorg voor de uitvaart op u nemen. Het is niet zo dat alleen familie een uitvaart mag verzorgen. Vrienden kunnen dat zeker net zo goed. Soms zelfs beter. De wet laat in het midden of familie of vrienden een uitvaart regelen.

U kunt direct contact opnemen met de (sociale dienst van de) gemeente en vertellen dat u de uitvaart wilt regelen. U kunt ook het mortuarium daar over informeren.
Uiteraard bent u dan wel aansprakelijk voor de kosten. Maar de gemeente zal alleen maar blij zijn dat iemand e.e.a. wil regelen en betalen.

Als de gemeente de uitvaart regelt, hoeft zij geen afscheidsdienst e.d. te organiseren. Zie vragen in de hoofdrubriek 'Overige onderwerpen' en vervolgens de subrubriek 'Uitvaart door gemeente'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Kunnen nabestaanden een uitvaart bijwonen die door de gemeente wordt geregeld?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >