Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nemen Gemeente begrafenissen toe?


9 november 2007

Vraag nummer: 5052  (oude nummer: 9872)

In het kader van een afstudeeropdracht Sociaal Psychiatrische verpleegkundige ben ik op zoek naar cijfers nl:
-Is er de afgelopen vijf jaar aantoonbare stijging van het aantal gemeente begrafenissen ?
Wat is het aantal 65 + ers

Antwoord:

Geachte heer,

Ik denk dat er geen centraal opgeslagen cijfers beschikbaar zijn voor het aantal uitvaarten (begrafenis of crematie) dat door gemeenten wordt uitgevoerd.
Ik durf ook niet te zeggen of er een stijging is van uitvaarten op kosten van de gemeente.

Ik heb wel eens van enkele gemeenteambtenaren gehoord dat er een lichte stijging is, omdat er meer mensen zijn die als alleenstaande overlijden. De tendens van de afgelopen decennia van meer echtscheidingen en kleine gezinnen zijn daar debet aan. Maar dat hoeven niet per se armlastige mensen te zijn, alleen mensen zonder directe familie of andere naasten die dan een uitvaart kunnen of willen regelen. Het kost dan gewoon (te) veel tijd om (verre) verwanten op te sporen. De kosten kan de gemeente dan vaak verhalen op de nalatenschap.
Dat zijn echter opmerkingen in incidentele contacten met gemeenten. Het klonk mij wel plausibel in de oren, maar cijfermateriaal heb ik niet en ken ik niet.

Wat het aantal 65-plussers is kan ik u niet zeggen. Maar ik vermoed dat het CBS of vergelijkbare organisaties daar wel gegevens over hebben.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >