Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Inboedel bij gemeente-begrafenis


1 maart 2008

Vraag nummer: 5239  (oude nummer: 10387)

wat gebeurt er met de inboedel van een huis als de kinderen afstand hebben gedaan van alles en het is een gemeente begrafenis wat mag en wat mag je niet mee nemen enwie bepaalt dat

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als de kinderen/erfgenamen afstand hebben gedaan van de nalatenschap, mag niemand iets uit het huis van de overledene meenemen, zelfs geen foto of theelepeltje. De gemeente heeft het recht om de kosten van de uitvaart op de nalatenschap te verhalen. De gemeente kan een opkoper laten komen of alles naar de stort laten brengen.

U vraagt wie dat bepaalt. Wettelijk is bepaald dat de gemeente de kosten mag verhalen. En voorts is het een algemene regel in ons recht dat je niets iets mag wegnemen wat niet van jou is. Dat is diefstal of verduistering en dus strafbaar.

Bovendien lopen kinderen die afstand hebben gedaan het risico er op aangesproken te worden dat ze de erfenis feitelijk toch aanvaarden als zij spullen uit huis nemen. Ook al zijn het maar weinig spullen, met een geringe waarde. Eventuele schuldeisers kunnen dan toch vorderingen bij de kinderen indienen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >