Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ik wil een gemeentecrematie


12 december 2017

Vraag nummer: 53066

Geachte heer, mevrouw,

Ik heb misschien een rare vraag.

Na een operatie aan mijn linkerheup ben ik door nalatigheid en fouten ernstig geblesseerd geraakt aan de heupprothese en de rug. De pijn is vreselijk en iedere wakende seconde aanwezig. Het is nu 2 jaar geleden en hulp is mij altijd geweigerd, door de zorgverleners, maar ook door het ziekenfonds, huisartsen en de apotheek.

Uit een second opinion komt nu dat de problemen zo complex zijn (zaken zijn vastgegroeid in de heup, de rechterheup is inmiddels ook stuk door botnecrose en rug is complex en in een riskant gebied) dat behandeling niet lander 'opportuun' wordt geacht. Er wordt niet meegedeeld hoe ik dan verder met de pijn en de escalatie van klachten om moet gaan.

Al een tijd terug had ik, vanwege het uitblijven en blokkeren van hulp, besloten tot euthanasie. De levenseindekliniek stond daar positief tegenover, maar wilde nog wel dat ik een behandeling zou proberen. Dat blijkt dus niet te kunnen. Ik wil dus z.s.m. euthanasie omdat ik angstig begin te worden en alleen ben. De steun van alle vrienden en familie ben ik kwijtgeraakt, het is me nooit meegedeeld waarom. De 'fouten' lagen bij mij en dit voelt nog altijd als afschuwelijk onrecht.

Om korter te gaan: ik wil z.s.m. euthanasie en weet dat de gemeente Amsterdam mooie gemeentebegrafenissen verzorgd, eventueel met een stadsdichter. Er zullen bij mij geen mensen afscheid komen nemen en ik wil eigenlijk zoveel mogelijk stilte. Ik kan weinig betalen, maar heb wel mooie spullen die ik graag wil weggeven aan mensen die ze echt nodig hebben.

Ik moet dit dus gaan regelen, maar moet dit alleen doen. Het sterven wil ik, denk ik, ook graag alleen, thuis. De gemeente Amsterdam heeft me naar deze website verwezen om mijn vragen te stellen.

Weet u hoe ik het best te werk kan gaan?

Met dank en groet,
Guus van Es

Antwoord:

Geachte heer,

Wat een schokkend verhaal.

Ik begrijp niet dat de gemeente Amsterdam u naar onze site hebt verwezen om uw vragen te stellen. Want op uw belangrijkste vraag: 'Kan ik een door de gemeente Amsterdam geregelde gemeentelijke uitvaart krijgen' kan alleen Amsterdam antwoord geven. Ik denk dat als u het van tevoren vraagt, de gemeente het afhoudt. De gemeente wil niet concurreren met uitvaartondernemingen en zij schakelt ook zelf een onderneming in. Maar de gemeente treedt alleen op als er helemaal niemand anders is en de overledene niets geregeld heeft. Maar u ziet een overlijden aankomen en bent in staat om zelf uw crematie te organiseren. U kunt - net als de gemeente - zelf een uitvaartonderneming in de arm nemen en tegen lage kosten een zogenaamde technische crematie regelen. Er kan ook geregeld worden dat een dichter in het rouwcentrum of elders komt.

De gemeente gaat de kosten verhalen op uw erfgenamen. U hebt dan wel geen contact met familie meer, maar uw familieleden zijn wel uw erfgenamen, waar de gemeente haar rekening zal neerleggen. Ik denk dat niemand daar op zit te wachten en dat u beter alles zelf kunt regelen. Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE