Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!)


29 januari 2003

Vraag nummer: 1961  (oude nummer: 2345)

In deze adviesrubriek worden regelmatig vragen gesteld over erfenissen, erfrecht en zaken die daarmee verband houden, zoals legaten, codicillen, testamenten, voogdij, vruchtgebruik en de positie van minderjarigen, schenking, onbetaalde rekeningen en andere schulden, onverdeelde boedels, successsierechten, voogdij, niet-gehuwde partners, enz.

Antwoord:

Volgens de toelichting bij deze adviesrubriek kunt u hier terecht met vragen over het recht en de regels rond overlijden (zoals bijvoorbeeld lijkschouwing, sectie, opbaring e.d.) en over begraven en cremeren.
De JURIDISCHE adviesrubriek is er dus NIET voor vragen over testamenten, erfrecht, successierechten (erfbelasting) en alle andere hierboven genoemde zaken die op het terrein van de notaris liggen.
U kunt met dergelijke vragen terecht in de NOTARIËLE adviesrubriek over ERFRECHT van Uitvaart.nl.

Overigens kunt u altijd een notariskantoor in uw woonplaats bellen en een vraag voorleggen of een afspraak maken. Een kort (telefonisch) advies is vaak kosteloos.
Adressen vindt u op internet en in de telefoongids.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

De Notaristelefoon is er voor al uw algemene vragen op diverse notariële gebieden. Over verschillende notariële onderwerpen zijn bij de Notaristelefoon brochures beschikbaar die men u kan toesturen. Voor meer gedetailleerde vragen die de Notaristelefoon niet kan beantwoorden wordt u doorverwezen naar een notaris bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Zie voor vragen over het erfrecht ook de video-adviesrubriek: home > infotheek > reportages > vragen en antwoorden experts > notarieel:

Zoals: Naar de notaris als iemand is overleden?


Of: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >