Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitbreiding kerkelijke begraafplaats


11 februari 2010

Vraag nummer: 7302  (oude nummer: 15060)

Ik heb van u op 28 november antwoord gekregen op mijn vraag over een kerkelijke begraafplaats. Het blijkt dat zowel de artikel 40 Wlb procedure gevolgd moet worden alsook dat de raad de juiste bestemming aan de grond moet geven. U gaf aan dat deze 2 besluiten vaak gecombineerd worden. Maar nu willen we de artikel 40 procedure nu al doorlopen en het bestemmingsplandeel pas in 2011 (vooruitlopend op e.e.a. is men nml. al met de uitbreiding van de begraafplaats begonnen omdat de begraafplaats vol is). Kan dat of is het "risico" te groot? Ik hoop dat u het nog begrijpt. Alvast bedankt voor uw reactie.
Met vriendelijke groeten,
Robert Erkens

Antwoord:

Geachte heer,

Ik heb er zelf geen moeite mee om eerst de artikel 40-procedure door te lopen en de wijziging van het bestemmingsplan te laten volgen. De aanwijzing van artikel 40 is een absolute voorwaarde om de grond is gebruik te kunnen nemen. Zonder dat, kan en mag het niet. Dat het bestemmingsplan nog niet tijdig is aangepast is 'alleen maar' niet zo erg netjes.

Als ik denk aan de mogelijke belangen van derden die geschonden zouden kunnen worden, dan geeft de procedure van artikel 40 hen ook al een mogelijkheid om bezwaren in te dienen. Zij worden in hun belangen niet ernstig geschaad als het bestemmingsplan pas later wordt aangepast. Je hebt natuurlijk ook een procedure om versneld onderdelen van een bestemmingsplan te wijzigen, maar het is wel mooier en makkelijker en overzichtelijker om een heel plandeel in een geheel te wijzigen.

Maar dat is alleen mijn persoonlijke opvatting. Ik ben geen RO-specialist. Uw gemeente beschikt vast en zeker over een aantal wel deskundige RO-medewerkers, die hierin beter kunnen adviseren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE