Overzicht tarieven crematoria

Plusmagazine heeft de tarieven van 92 Nederlandse crematoria op een rij gezet. Via de onderstaande kaart kan per crematorium worden bekeken wat de tarieven zijn.

Elk crematorium mag zijn eigen tarieven bepalen. Deze tarieven kunnen sterk uiteenlopen. In het onderstaande overzicht staan de tarieven voor een crematie met plechtigheid en condoleance, alleen een technische crematie (dat wil zeggen dat alleen de feitelijke crematie plaatsvindt in het crematorium zonder plechtigheid of condoleance).

Ook is terug te vinden wat de prijs is van een kopje koffie of een plak cake. Crematoria moeten hun dienstverlening goed kunnen plannen omdat er doorgaans meerdere crematies op een dag worden gehouden. Daarom worden er vooraf duidelijke afspraken gemaakt over hoelang de plechtigheid gaat duren en hoelang de familie wil verblijven in de koffiekamer voor de condoleance. Het komt regelmatig voor dat plechtigheden of condoleances uitlopen. Dat kan uiteraard vervelend zijn voor andere families die daardoor moeten wachten voordat ze naar binnen kunnen. Crematoria brengen daarom kosten in rekening wanneer een plechtigheid of condoleance uitloopt. Deze kosten worden meestal per kwartier of half uur in rekening gebracht. Het ene crematorium vraagt daarvoor 100 euro extra, maar er zijn ook crematoria die daar meer dan 400 euro voor in rekening brengen. In het overzicht is te zien welke meerkosten het crematorium in rekening brengt voor tijdsoverschrijding.

Nabestaanden mogen zelf kiezen in welk crematorium hun dierbare wordt gecremeerd. Dat hoeft dus niet verplicht het dichtstbijzijnde crematorium te zijn.

Onderstaande tarieven zijn van september 2017.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE