nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gedenkkalender voor bijzondere herinneringen

3 december 2019


De gedenkkalender. Een mooi idee heeft eindelijk vorm gekregen. Een kalender om speciale dagen, die van belang zijn voor de nabestaanden van een overledene, te gedenken. Dit kunnen zijn: de verjaardag, sterfdag, trouwdag, maar ook andere dagen die je belangrijk vindt om te herinneren.

Jeanine Sinke en Marja van Noort zijn de makers van de gedenkkalender. Zij weten uit eigen ervaring hoe fijn het is als de geliefde persoon, die je verloren bent, niet vergeten wordt. De gedenkkalender hebben zij zo gemaakt dat hij een vast plekje kan krijgen in huis, een plekje om even bij stil te staan in ons drukke leven.

Marja van Noortis werkzaam als afscheidsfotograaf en daarnaast gespecialiseerd in portret- en bedrijfsfotografie. ”De gedenkkalender laat je op tijd herinneren, waardoor je wat aandacht kunt geven aan de achterblijver met een bezoekje, kaartje of berichtje. Deze aandacht is zo belangrijk en maakt dat het verlies samen gedragen wordt. Ook is het een monumentje voor de mensen die je zelf verloren bent, maar die nog steeds bij je horen.”

Jeanine Sinke is oprichter van Het Aandachtshuis, expertisecentrum voor de bestrijding van eenzaamheid. Ze legt uit: “De teksten zijn geschreven door mensen die ervaring hebben met verlies en rouw en zo goed weten wat voor hen geholpen heeft bij het telkens aangaan van een groot gemis. Waar men dat wenste is de naam vermeld bij de tekst.”

De gedenkkalender is te bestellen via de website www.gedenkkalender.nl en kost € 24,50 inclusief verzendkosten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >