DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-04-2002
SYMPOSIUM OVER ROUW EN WERK

In 1996 werd door het ministerie van Economische Zaken in allerijl een tentoonstelling met lijkwaden en doodskisten, die in de hal van het ministerie zou plaatsvinden, afgeblazen. Nog vóór de tentoonstelling ‘Het laatste bedrijf' goed en wel was ingericht, werd zij alweer afgelast. Reden: de geschokte en emotionele reacties van enkele ambtenaren, die kort daarvoor iemand hadden verloren. Een woordvoerder liet weten dat "het ministerie geen museum is. Medewerkers kunnen niet kiezen of ze hier dan wel of niet naar toe gaan. En als je dan net iemand in je directe omgeving hebt verloren, kan de aanblik van doodskisten verlammend werken."


De tentoonstelling had natuurlijk ook aangegrepen kunnen worden als aanleiding voor een ‘goed gesprek', waarin het verlies bespreekbaar had kunnen worden gemaakt.

Het is onvermijdelijk zo, dat als iemand een geliefde verliest, dit ook doorwerkt in zijn of haar werk. Binnen het bedrijfsleven neemt de belangstelling voor rouwverwerking dan ook toe. Een bedrijf of organisatie is gebaat bij beleid met betrekking tot rouwherkenning en verliesverwerking. Hoe eerder een werknemer weer volledig in staat is te werken, hoe beter dat is - voor beide partijen.

Op 13 mei aanstaande wordt aan dit thema een symposium gewijd: ‘Rouw en werkomgeving', georganiseerd door DE HORIZON, praktijk voor stervensbegeleiding en rouwverwerking. Het symposium vindt plaats in Waalwijk. Sprekers zijn: Klinisch psycholoog prof. dr. Emmanuel Keirse en theoloog en ethicus prof. dr. Anne van der Meiden. Tevens vertelt Jan Smeets over zijn persoonlijke verlieservaringen.
Aanmelden voor het symposium kan nog steeds. Bel of mail voor een inschrijvingskaart naar: tel. 0416 34 99 92 of afaro@worldonline.nl. De kosten bedragen 95 euro per persoon.
Terug naar archief...