nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartmuseum Amsterdam weer open

2 juni 2020

Het Uitvaartmuseum in Amsterdam opent haar deuren weer vanaf 4 juni. Mensen kunnen de tentoonstelling EAT LOVE DIE bezoeken. Vanwege de constant veranderende situatie verkoopt het museum vooralsnog alleen tickets voor de maand juni.

Privébezoek aan museum

Iedere donderdag stelt het museum tickets beschikbaar voor privébezoeken. Dit houdt in dat jij (en eventueel je gezin) in het geboekte tijdslot het hele museum voor jezelf hebt. De kosten voor dit exclusieve entree zijn 40 euro per bezoek. Hiermee heb je niet alleen een rustige en inspirerende museumervaring, maar geef je meteen het museum een steuntje in de rug.

Vrijdag tot en met zondag

Op vrijdag, zaterdag en zondag is het museum geopend voor maximaal 15 personen per tijdslot. Per dag zijn er 4 tijdslots van 1 uur beschikbaar. De prijzen zijn hetzelfde als gewoonlijk, maar tickets moeten online gereserveerd worden (dus ook museumkaarthouders!).

Over de tentoonstelling

EAT LOVE DIE is een tentoonstelling over vergankelijkheid van kunstenaar Roos van Geffen bij Museum Tot Zover, te zien van 4 juni t/m 31 augustus 2020. EAT LOVE DIE verwijst naar het leven als geheel, de zintuigelijke kwaliteiten maar ook de meer wrede en banale uitersten die in Van Geffens werk voelbaar zijn.

Wat verdwijnt als iemand sterft, welke sporen laat je na? De tentoonstelling bestaat uit een combinatie van bestaand en nieuw werk, variërend van de boeken- en geluidinstallatie Media Vita, de video-installatie Hand Over en de sensuele drieluik Eat Love Die. De getoonde werken gaan een dialoog aan met de bezoeker en cirkelen inhoudelijk rondom het thema vergankelijkheid, maar raken ook steeds het leven en de liefde aan.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE