nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vingerafdrukaffaire: DELA reageert tijdens tv-uitzending Radar

6 november 2018

DELA-directeur Edzo Doeve heeft maandagavond op televisie een reactie gegeven op de commotie die is ontstaan over het afnemen van vingerafdrukken van overledenen. De radioversie van Radar meldde een week geleden dat DELA ongevraagd vingerafdrukken afneemt. Dit weekend kwam het programma daar nog eens overheen met de melding dat er soms verkeerde vingerafdrukken worden aangeboden.

In de uitzending van afgelopen maandag zegt directeur Edzo Doeve dat DELA een onderzoek laat uitvoeren naar de gang van zaken. Een anonieme klokkenluider vertelde in de radio uitzending dat DELA medewerkers soms vingerafdrukken van zichzelf inscannen wanneer het niet lukt om deze af te nemen van een overledene. Dat kan bijvoorbeeld niet wanneer iemand al een tijdje is overleden of wanneer een lichaam in het water heeft gelegen. De klokkenluider zegt dat verzorgers zich onder druk gezet voelden om toch een vingerafdruk aan te leveren.

Volgens Doeve gaat men nu onderzoeken of de beweringen van de klokkenluiders kloppen. Als dat zo zou zijn dan gaat het volgens de directeur om incidenten. Doeve belooft in de uitzending dat de onderste steen zal bovenkomen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >