nieuws

Facultatieve
Sponsors

Heerde wacht besluitvorming natuurbegraven provincie af

7 januari 2016

De gemeente Heerde wacht met het afgeven van vergunningen voor natuurgraven totdat de provincie Gelderland haar ‘natuurbeleid inzake natuurbegraafplaatsen' heeft vastgesteld, dat meldt de Stentor.

De gemeente moet zich buigen over twee initiatieven voor een natuurbegraafplaats. Het gaat om aanvragen voor een natuurbegraafplaats op Landgoed De Polberg en Landgoed Winfried, beiden in Wapenveld. Tussen deze twee landgoederen in is een bed & breakfast gevestigd. De eigenaren daarvan zijn wat minder enthousiast over de mogelijke komst van de natuurbegraafplaatsen. Als de twee natuurbegraafplaatsen er mogen komen dan is er plek voor 18.000 overledenen.

De raadscommissie Ruimte van de gemeente Heerde heeft zich eerder positief uitgesproken over de twee plannen. Wel zijn er twijfels aan de haalbaarheid en wenselijkheid van twee natuurbegraafplaatsen naast elkaar. De gemeente wacht met besluitvorming tot er meer duidelijkheid komt van de provincie. De twee landgoederen maken onderdeel van het Natura 2000 gebied waardoor er niet zomaar veranderingen aangebracht kunnen worden in de bestemmingsplannen. De provincie zal naar verwachting binnen drie maanden duidelijkheid geven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >